Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

OCJENE - Rijeka: Sunce će, zasluženo, obasjati zagrebačke ulice...

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 22.05.24. | 20:15

Dinamo je odigrao svoju najbolju, a Rijeka svoju najgoru utakmicu u međusobnim okršajima ovih dvaju momčadi i ove sezone te potpuno zasluženo Rabuzinovo remek-djelo nose sa sobom u metropolu

Evo kako smo mi vidjeli 'drugo poluvrijeme' finala Kupa u kojem je Dinamo slavio s 3-1 na Rujevici. Tko je po vama bio dobar, a tko manje dobar iz redova domaćina?

Martin ZlomislićVratar
Buduća (trajna) jedinica Rijeke kod pogodaka nije mogao ništa, ali isto tako nije ništa važno ni obranio. A kad igraš finale Kupa, onda ti velike obrane trebaju. Kao što ih je primjerice imao Nevistić na suprotnoj strani. Pola ocjene 'gore' jer nije krivac za golove, ali kad ih dobiješ tri, onda veću ocjenu ne možeš dobiti...
Ocjena
5.5
Ivan SmolčićObrana
Najbolji u posljednjoj liniji Rijeke. Snažan u duelu, par sjajnih obrambenih intervencija i blokova, ali, kao i kod ostatka, veću ocjenu od ove nije mogao dobiti budući da je njegova momčad primila tri pogotka.
Ocjena
5.5
Matej MitrovićObrana
Ni on, baš kao ni Radeljić, nije bio na razini zadatka. Na Maksimiru je odigrao doktorsku utakmicu, dok je ova bila 'učenička'. I kod njega se vidi da je načet, bila je ovo duga sezona za njega, iako je glava htjela, tijelo pri kraju više jednostavno nije moglo.
Ocjena
5
Stjepan RadeljićObrana
Igrao do 83. minute. Čudno za njega, ali bio je iznimno nervozan. Zapucao je jednu ogromnu priliku na 0-0, tko zna kako bi se rezultat razvijao da je to pogodio. U svakom slučaju, odradio je sjajnu sezonu, ali ove srijede jednostavno nije bio pravi. Gledali smo ga u nemjerljivo boljim izdanjima...
Ocjena
5
Bruno GodaObrana
Igrao do 56. minute. Još jedna njegova slaba partija. Bio je tragičar u onoj prvenstvenoj utakmici na Maksimiru, potom je u 'prvom poluvremenu' finala Kupa odradio vrlo dobar posao, da bi se sada opet vratio 'na tvorničke postavke'. Nije ni sjena igrača s početka sezone. Njegova je sreća što nema baš preveliku konkurenciju budući da je Čabraja više ozlijeđen nego spreman jer bi inače odavno preselio na klupu.
Ocjena
5
Lindon SelahiVezni red
Igrao do 72. minute. Puno je istrčao, bio je bolji nego u Maksimiru prije sedam dana. No, nema smisla ponavljati, u završnici sezone kao da se malo ispuhao. Nema više te siline, nema više te agresive koja ga je krasila. Zapravo, nitko mu ne može osporiti želju, zaista je htio danas biti i gore i dolje, i lijevo i desno. Ali, nije...
Ocjena
5.5
Marco PašalićVezni red
Ogromna želja... I to bi bilo to. Pamtimo onu jednu 'bombu' iz prvog dijela koju je Nevistić čudesno izvukao, ali izuzev toga ga se nije puno vidjelo. Pisali smo već, više mu odgovara kad igra s nešto ofenzivnijim bekom, ovako ga protivnici lako dupliraju. Ima puno prostora za napredak, mora nastaviti raditi na sebi. Za početak, na desnoj nozi i povratnoj trci. No, nemojte zaboraviti, on je došao kao slobodan igrač, veliki je Rijekin jackpot. U sljedećoj sezoni trebao bi biti, uz Fruka, nositelj ove momčadi.
Ocjena
5.5
Veldin HodžaVezni red
Jedan od slabijih pojedinaca na terenu ove srijede. On je veliki potencijal, u to ne treba sumnjati, ali Mišić i Sučić, a kasnije i Rog, su ga 'pojeli'. Bez mirisa i okusa, puno premalo za utakmicu kao što je ova.
Ocjena
5
Toni FrukVezni red
Daleko najbolji igrač Rijeke, a vrlo kvalitetetnu predstavu začinio je sjajnim pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Toni je nogometni virtuoz, majstor, igrač oko kojeg vrijedi graditi momčad. Na stranu s prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca (kojeg je sam i izborio!), cijelu utakmicu bio je na zavidnoj razini. Ako ga je Dalić imao pod povećalom, a vjerujemo da je, onda je imao što za vidjeti! Opet!
Ocjena
6.5
Marko PjacaNapad
Igrao do 46. minute. Što reći? Ovo je bio sve samo ne njegov dan. Bez udarca, bez driblinga, bez prolaza... Na Maksimiru je bio jedan od slabijih, a danas je, na veliku žalost svih navijača Rijeke, bio još slabiji. Muči ga koljeno i to se vidi. Do Eura bi trebao biti 'tip-top', ali u završnici sezone Marko nije ličio na sebe.
Ocjena
5
Jorge ObregonNapad
Igrao do 56. minute. Kratko i jasno - loš. Par puta se odlično zagradio, par puta su stoperi Dinama s njim imali velikih problema, ali zapucao je dvije velike prilike i to je zapravo jedino važno kad je riječ o napadaču. Produljen mu je ugovor, igrat će u Rijeci i sljedeće sezone, ali forma mu to baš i ne opravdava...
Ocjena
5
Niko JankovićVezni red
Igrao od 46. minute umjesto Pjace. Bio je bolji od Pjace, ali ništa spektakularno nije napravio. Par prekršaja izborio, jednom ili dvaput prošao po liniji i... to bi bilo sve. Pao je u nastavku sezone. I to drastično. Morat će skupiti glavu, ovog ljeta prionuti poslu. U posljednje tri polusezone koliko nosi dres Rijeke, ovo proljeće mu je daleko najslabije.
Ocjena
5
Marijan ČabrajaObrana
Igrao od 56. minute umjesto Gode. Ha, znamo da je ušao, ali baš da smo ga baš po nečemu uspijeli zapamtiti... Jesmo, po jednom lošem dodavanju i što je loše držao liniju kad se Rijeka branila. Od njega se očekivalo puno više. I to ne mislimo samo na ovu utakmicu, već za cijelu sezonu.
Ocjena
5
Mirko MarićNapad
Igrao od 56. minute umjesto Obregona. Gledaj pod Obregon. Iako, on barem nije zapucao nijednu stopostotnu priliku. Dobro je započeo svoju riječku avanturu, ali ju je loše zaključio. U Maksimiru zbog onog promašaja u 90+3. tragičar, sedam dana kasnije u uzvratu nevidljiv... On je sigurno bolji igrač od toga!
Ocjena
5
Franjo IvanovićNapad
Igrao od 72. minute umjesto Selahija. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Niko GalešićObrana
Igrao od 83. minute umjesto Radeljića. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Željko SopićTrener
Vozio sto na sat. I lupio glavom o zid. Opet se nije prilagođavao protivniku. I opet je pogriješio. Jakirović, primjerice, je razmišljao i o drugom takmacu, ne samo o sebi. I zato je njegova momčad na Rujevici izgledala kao da je za koplje bolja.
Ocjena
5



Tagovi

HNK RijekaRijekaHrvatski nogometni kupKupRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti