Goran Kovacic / Pixsell
Goran Kovacic / Pixsell

Sopić: „Ovo nije matematika, puno smo razgovarali ovaj tjedan“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 16:03

Trener Rijeke najavio je subotnji ogled Varaždina i Rijeke (17 sati).

Rijeka je već sada odradila jednu od najuspješnijih sezona u povijesti kluba, iako još nije osvojila trofej. Naslov im je trenutno daleko, ali do prije nekoliko dana bili su na korak do titule. Iako u prvenstvu još postoji matematičke šanse za naslovom, Rijeci je u ovom trenutku prioritet Kup, njeno natjecanje u kojem ima sjajan skor s Dinamom, posebno u finalima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U svakom slučaju, Rijeka će iduće sezone igrati minimalno kvalifikacije Europske lige, a tko zna, možda i Liga prvaka. Ako žele osvojiti naslov, moraju u subotu pobijediti u Varaždinu.

"Očekuje nas dosta zahtjevna utakmica u Varaždinu, domaćini su nakon pobjede nad Hajdukom u dobrom ritmu i ozračju. S druge strane igramo bez Hodže, Radeljića i Gode i priliku će dobiti neki drugi koji moraju pokazati da na njih možemo računati", kaže Željko Sopić, trener Rijeke.

Osim što je Rijeka u nedjelju izgubila tri boda, drastično su joj se smanjile šanse za naslovom. Kako je reagirala momčad?

"Nije ovo matematika, naravno da nas je poraz uzdrmao, a uzdrmao bi bilo koga. To čak ne bi niti bilo tako da smo odigrali neku lošu utakmicu i da nas je Dinamo nadigrao. Onda mi ne bi bilo krivo. Nažalost nema ocjena za umjetnički dojam, pamti se samo rezultat. Puno smo razgovarali ovaj tjedan i dogovorili što i kako dalje. Dečki se nemaju čega sramiti niti si nešto zamjeriti. Ostvaruje se ono što sam želio od prvog dana, a to je da se svatko od igrača nakon utakmice može pogledati u ogledalo. Razgovarali smo dosta i vjerujem da će se to osjetiti već u Varaždinu"

Subota može, ali i ne mora donijeti odluku o prvaku. Rijeka je teoretski još uvijek u igri i potajno možda i priželjkuje scenarij koji bi joj išao na ruku, a u kojem bi se približila Modrima.

"Naravno da sada ovisimo o Dinamu. Ali za početak, najvažnije da je da dobijemo Varaždin. To je ključ, sve ostalo je u domeni rekla-kazala. Nakon dva poraza treba nam pozitivan rezultat da bi svi lakše prodisali i digli glavu", zaključuje Sopić

Utakmica protiv Varaždina igra se u subotu u 17 sati uz izravni prijenos na MaxSport 1.




Tagovi

Željko SopićHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti