Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Nova runda slavlja za Osječane: Jedan od najboljih igrača kluba potpisao do 2027. godine!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 08:21

Sjajna vijest za Bijelo-plave!

Svega par sati nakon što su njihovi miljenici u 35. kolu HNL-a svladali Rijeku s 2-0 i tako osigurali plasman u Europu, navijači Osijeka dobili su dodatan razlog za slavlje. Nakon višemjesečnih pregovora, novi ugovor s Bijelo-plavima do 2027. godine potpisao je Domagoj Bukvić, U21 reprezentativac Hrvatske i izdanak Osijekove škole nogometa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bukvić je već neko vrijeme standardni prvotimac kluba, upotrebljiv je na pozicijama lijevog beka i lijevog wing-backa, s tim da najviše voli igrati na poziciji desnog krila gdje je u nekoliko navrata oduševio. Zanimljivo, povremeno je znao odigrati i na mjestu desetke, ali promjenom sustava vratio se na lijevu stranu. Ove sezone za Osijek je skupio tri pogotka i šest asistencija u 40 nastupa u svim natjecanjima, dok je ukupno u bijelo-plavom dresu skupio 49 nastupa, četiri pogotka i devet asistencija.

„Produžili smo ugovor s Domagojem jer je svakako važan i perspektivan igrač u našoj momčadi. Dva mjeseca smo vodili razgovore o ovakvom raspletu situacije i napokon smo sve stavili na papir. Iznimno sam sretan što će i on biti dio Osijekova kadra u nadolazećoj sezoni i dio nove osječke priče koju pripremamo“, rekao je za klupske stranice Jose Boto, sportski direktor Osijeka, koji je nedavno dogovorio prelazak Marka Solde iz Dinama u Osijek, a isto tako bi, prema informacijama Germanijaka, u narednih 10 dana trebao predstaviti minimlano dva nova pojačanja za svoju momčad koji dolaze iz HNL-a.

„Drago mi je što se sve baš ovako odvilo i što sam produžio ugovor s mojim klubom. Uvijek mi je bilo zadovoljstvo igrati za NK Osijek, želim i dalje biti dio ove momčadi i dati svoj doprinos što boljim rezultatima. Ima nas puno mladih igrača, baš su mnogi dočekali i dobili šansu i logično je da ljudi u klubu očekuju da mi na terenu uzvratimo na tom ukazanom povjerenju. Znam da se i od mene i od ostalih puno očekuje i vjerujem da ćemo ih svi zajedno ispuniti. Uz to mi je i drago što je do ovog potpisa došlo nakon važne pobjede i potvrde novog plasmana u Europu“, naglasio je Bukvić.

Bukvić je u Osijek stigao prije šest godina iz Hypo Limač Akademije, a mnogi ga smatraju ponajboljim mladim igračem Osijeka koji bi se u budućnosti mogao okrenuti 'klincima' poput Živkovića, Babića, Matkovića, Prekodravca, Mikolčića, Vrbanca i Kolića od kojih su neki već sada standardni prvotimci.

Osijek će sezonu zaključiti gostovanjem kod Varaždina (25. svibnja, 17 sati), nakon čega se očekuje veliki rebuilding momčadi. (G)




Tagovi

OsijekNK OsijekJose BotoDomagoj BukvićHNL

Ostale Vijesti