REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Službeno: Niko Kovač preuzeo Wolfsburg! I njegov brat Robert također

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 12:21

Nakon uspješnog vremena s francuskim prvoligašem AS Monacom, Kovač se vraća na pozornicu Bundeslige

Niko Kovač se vraća u Bundesligu i bit će novi trener Vukova: 50-godišnjak je potpisao trogodišnji ugovor sa Zeleno-bijelima do 30. lipnja 2025. godine, objavio je Wolfsburg na svojoj službenoj stranici, potvrdivši vijest koju je u Hrvatskoj prošli četvrtak prvi plasirao Germanijak.

 “Ja sam dijete Bundeslige i pun sam želje i motiva. Sjajno je započeti još jedno uspješno poglavlje s Vukovima,” rekao je Kovač, čiji su najveći uspjesi kao bundesligaškog trenera do sada bili osvajanje duple krune u sezoni 2018./2019. s Bayernom te osvajanje DFB-Pokala 2018. Eintracht Frankfurtom.

S bivšim hrvatskim izbornikom u Wolfsburg kao pomoćni trener dolazi i njegov dvije godine mlađi brat Robert, a VfL Wolfsburg će idućih dana dati informacije o daljnjim pojačanjima za momčad novog trenera. U dogledno vrijeme bit će objavljeno kada će novi glavni trener službeno biti predstavljen u Wolfsburgu.

“Pri preuzimanju trenerske pozicije bilo mi je važno da ne samo brzo pronađemo nekoga, već prije svega angažiramo trenera koji može dugoročno razviti VfL Wolfsburg i s njime napredovati. Stoga sam jako zadovoljan što smo Niku uspjeli uvjeriti u naš put i pridobiti ga za VfL. On se zalaže za dosljedan rad orijentiran na uspjehe i uvjeren sam da će momčad nositi njegov potpis u godinama koje dolaze”, rekao je Jörg Schmadtke, izvršni direktor Wolfsburga.

Nakon uspješnog vremena s francuskim prvoligašem AS Monacom, Kovač se sada vratio na pozornicu Bundeslige.

„Razgovori s Jörgom Schmadtkeom i Marcelom Schäferom bili su vrlo dobri i puni povjerenja i uvjerili su me da prihvatim ovaj uzbudljiv izazov. Očekivanje da ćemo napraviti razliku i biti uspješni zajedno sa svojim trenerskim timom u Wolfsburgu je veliko, momčad ima ogroman potencijal i postoje uvjeti za optimalan i uspješan rad”, poručio je Niko Kovač, inače rođeni Berlinčanin.


Tagovi

Niko KovačWolfsburgBundesligarobert kovačNjemačka

Ostale Vijesti