REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Germanijak doznaje: Niko Kovač ima novi posao

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 18:56

Hrvatski stručnjak bio je bez angažmana od zime i rastanka s Monacom

Pišu: Nikola Lipovac i Petar Zobec

Niko Kovač postaje novi trener Wolfsburga, doznaje Germanijak iz pouzdanih izvora. Stvar bi u idućim danima trebala postati i službena, još je preostalo peglanje pojedinih detalja ugovora, stoga ćemo hrvatskog trenera od iduće sezone pratiti kako vodi momčad na Volkswagen Areni.

Bivši hrvatski izbornik je na burzi otkako mu se Monaco zahvalio na suradnji tijekom zime, a sada bi trebao cijeli stožer s kojim je surađivao u Kneževini preseliti na njemačku adresu.

Wolfsburg je ovu bundesligašku kampanju završio na razočaravajućem 12. mjestu tijekom koje je klub zabilježio 12 pobjeda, šest remija i 16 poraza, a takvi rezultati se nisu svidjeli Upravi pa su se riješili donedavnog trenera Floriana Kohfeldta.

Brzim pregledom po rosteru, jasno je kako se hodnicima Volkswagen Arene ne šeću kapitalci, najskuplji igrač je veznjak simpatičnog prezimena Xaver Schlager, kojeg Transfermakrt vrednuje na 27 milijuna eura. Iza njega je još jedan veznjak, 24-godišnji Ridle Baku (20 mil. eura), dok najskuplju trojku zaokružuje Maxence Lacroix (20 mil. eura).

Tek treba vidjeti hoće li Kovač surađivati s Josipom Brekalom, jer je hrvatski ofenzivac odlučio da neće nastaviti posudbu u Torinu, o čemu smo ranije pisali.

Možda bi ovo mogla biti prilika za Brekala s obzirom da Kovač dobro zna kakve kvalitete posjeduje hrvatski reprezentativac.

Jasno je kako će Kovaču novi poslodavci morati otvoriti kasu kako bi se klub pojačao i doveo se u šansu da hvata europske pozicije. No, navodno da Kovača žele na svojoj klupi kako bi proveo reorganizaciju klupske filozofije, provjetrio svlačionicu te promovirao što više mladih igrača u prvom sastavu.

Inače, njemački mediji su prije par dana javljali kako bi Wolfsburg rado na svojoj klupi vidio Matthiasa Jaisslea, ali je 34-godišnjak odbacio takvu mogućnost svojim produženjem ugovora s RB Salzburgom.

Pa su se zatim prebacili na Kovača. I posao je očito sklopljen puno prije, budući da je samo prije pet dana otkaz dobio Kohfeldt.

Nakon detaljne analize sezone, došli smo do zajedničkog zaključka kako je najbolje da se raziđemo. Žao nam je zbog ovakvog ishoda, ali zahvaljujemo Florianu Kohfeldtu što nam je pomogao u teškoj situaciji“, komentirao je direktor kluba Jörg Schmadtke.


Tagovi

BundesligaWolfsburgNiko KovačJosip Brekalo

Ostale Vijesti