Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Slaven traži prve bodove protiv momčadi s kojom ima užasan omjer na domaćem terenu

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 17.08.24. | 08:01

Utakmica se igra s početkom u 21 sat, a prijenos je na Max Sport 1 kanalu

Nakon što su jučer 3. kolo Hrvatske nogometne lige otvorili Dinamo i Šibenik, danas nas očekuje samo jedna utakmica domaćeg prvenstva. Naravno, razlog tome su europski ispiti Hajduka, Rijeke i Osijeka, koji će svoje prvenstvene oglede imati sutra, tako da ćemo večeras pratiti samo dvoboj s Ivan Kušek Apaša, gdje Slaven Belupo dočekuje Lokomotivu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Obje momčadi u ovu utakmicu ulaze bez pobjede u prva dva kola. Farmaceuti su prvenstvo otvorili tijesnim porazom na Poljudu, da bi potom prilično lako pali kod Šibenika te još uvijek nemaju nijedan bod na kontu. Što se Lokomotive tiče, krenuli su uvjerljivim porazom kod Rijeke, ali su dojam popravili u domaćem ogledu protiv Hajduka. Gubili su sve do 97. minute, kada je Duje Čop zabio za zasluženo izjednačenje i bod.

U ovu utakmicu Lokomotiva ulazi kao blagi favorit, a snage gostujuće momčadi svjestan je i trener Slaven Belupa Ivan Radeljić.

„Pred nama je zahtjevna utakmica, protiv poletne i mlade ekipe Lokomotive. Moramo biti u svojem najboljem izdanju te uzeti bodove. Moramo biti bolji nego do sada i početi skupljati bodove. Imperativ pobjede postoji, ali on je tu prisutan za svaku utakmicu, ne samo ovu”, izjavio je Radeljić u najavi dvoboja.

Koprivničani su u prošloj sezoni bili drugi najslabiji domaćin. U 18 utakmica pred svojim navijačima, osvojili su samo 18 bodova, a jedino je Rudeš bio lošiji od njih. Radeljić naglašava da je cilj u ovoj sezoni promijeniti taj dosta negativan trend.

"Moramo kod kuće pokazati karakter jer lani smo doma uzeli minimalan broj bodova. Prosuli smo ih previše i zato smo završili tamo gdje jesmo. Jednostavno, doma se utakmice moraju dobivati. To jednostavno moraš, to tako mora biti", naglasio je Radeljić.

Ono što im ne ide na ruku je prošlosezonski omjer protiv Lokomotive. U četiri prvenstvena ogleda, Farmaceuti su samo jednom slavili, uz čak tri poraza. A kada bismo pogledali posljednja četiri međusobna susreta Slavena i Lokomotive u Koprivnici, statistika je još poraznija za Podravce. Dva poraza i dva remija, a posljednju domaću pobjedu protiv društva s Kajzerice proslavili su u prosincu 2022. godine. Da statistika bude još neugodnija za koprivnički sastav, u posljednjih 10 domaćih utakmica protiv Lokomotive, od čega je bilo devet orvenstvenih te jedna u Hrvatskom nogometnom kupu, učinak je pet remija, četiri pobjede Lokomotive i samo jedna Slaven Belupa.

Pravdu će na dijeliti Patrik Kolarić (Čakovec), uz pomoć Luke Pajića (Rijeka) i Dine Kneza (Osijek), a Oliver Romić (Osijek) bit će četvrti sudac. Ivan Bebek (Rijeka) i Goran Pataki (Đakovo) bit će u VAR sobi.

Očekivane postave:

Slaven Belupo (4-2-3-1): Čović - Bosec, Božić, Boras, Lučić - Jelić Balta, Agbekpornu - Murić, Caimacov, Šakota - Butić

Lokomotiva (4-2-3-1): Šubarić - Karačić, Živković, Mersinaj, Leovac - Smakaj, Fetai - Sušak, Mudražija, Goričan - Čop



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLSlaven BelupoLokomotiva ZagrebNK Lokomotiva

Ostale Vijesti