Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

ŠKOTSKA: Hrabra srca su opet u modi, a samo smo ih jednom pobijedili (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 21:00

Drugi put zaredom igrat će na Euru, osvojili su B skupinu Lige nacija. Steve Clarke vratio ih je na nogometnu kartu Europe

Škoti su uvijek među onima koje želite izvući u ždrijebu, jer na papiru uvijek ima lošijih izbora. Ali uvijek su težak protivnik, bili su to Hrvatskoj i dok nisu igrali značajnu ulogu, kakvu igraju zadnjih godina. Naime, u šest međusobnih utakmica, samo smo ih jednom pobijedili, na zadnjem Euru, u utakmici koja nam je značila prolaz (3-1). Dvaput su oni nas pobijedili, triput smo remizirali. Da, Škoti su bili prva reprezentacija, koja je u kvalifikacijama slavila na hrvatskom tlu, u kvalifikacijama za SP u Brazilu senzacionalno su nas porazili u Maksimiru (0-1).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Mučili smo se u zadnjim kvalifikacijama s Walesom, a sad su Škoti opet bolji od Walesa. Sugeriraju tako njihovi rezultati. Drugi put zaredom plasirali su se na Euro, pobijedili su na svom terenu Španjolsku 2-0, Haalandovu Norvešku 2-1 u gostima, na svom terenu zadnji su put izgubili od Ukrajine 2022. u dodatnim kvalifikacijama za SP. Produkt je to rada Stevea Clarkea, izbornika, koji je već pet godina na klupi reprezentacije i koji je 'Hrabra srca' opet vratio u modu i na nogometnu kartu Europe. Momčad sastavljena uglavnom od igrača koji igraju u Engleskoj, mahom u Premiershipu, opet postaje ono što je Škotska nekad bila. Tvrd orah svima, protivnik, kojega je teško dotući, a kad i 'pogine', učini to strastveno i ponosno. McTominay (Manchester United), McGinn (Aston Villa), McGregor (Celtic), Armstrong (Southampton), Christie (Bournemouth) i, naravno, kapetan Robertson (Liverpool), okosnica su momčadi, u kojoj nema puno mladih igrača, iskusna je to družina, uvijek željna dokazivanja.

Naravno, pitanje je hoće li svi oni igrati za reprezentaciju i nakon Eura, hoće li se tko oprostiti, premda, kandidata za mirovinu, unatoč iskustvu i nema mnogo. Škoti će sigurno i u Ligu nacija ući s ciljem da ostanu u A skupini i da željom da zaskoče papirnate favorite, Portugal i Hrvatsku i možda napravi još jedan veliki korak prema europskoj eliti. Definitivno, momčad, koje se treba čuvati i koja će, poslovnično, Hrvatskoj biti 'zaguljen' suparnik. Koliko god jedni prema drugima gajili simpatije.

MOGUĆI SASTAV ŠKOTSKE (4-2-3-1)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

škotska nogometna reprezentacijaLiga nacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti