JUSTIN TALLIS / Pool via REUTERS
JUSTIN TALLIS / Pool via REUTERS

Škoti na Maksimiru bez 12 igrača: Na gol će 41-godišnjak, a upitan je i kapetan?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.10.24. | 13:19

Biti izbornik Škotske trenutno nije nimalo zabavno.

Škotska nogometna reprezentacija gostuje na Maksimiru za dva dana, 12. listopada. Za taj okršaj, u kojemu momčad Stevea Clarkea želi doći do prve pobjede u posljednjih osam natjecateljskih utakmica, izbornik Steve Clarke morat će napraviti velike rotacije kako bi popunio praznine. Naime, Škoti dolaze bez čak 12 igrača!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vratar Angus Gunn je ozlijeđen, kao i desni bekovi Aaron Hickey i Nathan Patterson. Nema na raspolaganju niti trojice stopera Jacka Hendryja, Scotta McKenne i Kierana Tierneya. Drugi izbor za lijevog beka Greg Taylor također je ozlijeđen. Lewis Ferguson, John McGinn i Stuart Armstrong bit će kod kuće umjesto u veznom redu Škotske. U vrhu, napadači Tommy Conway i Lawrence Shankland također su odsutni.

Clarkeova standardna igra je obrambena, iako je bilo malo više namjere u njihovoj napadačkoj igri u prva dva susreta Lige nacija, ali su oni završili porazima. Dakle, niti je pristup tada bio dobar, niti će sada biti lako pripremiti utakmicu. Što zbog samo jedne pobjede u zadnjih 14 utakmica i to protiv Gibraltara, što zbog količine ozljeda koje su zadesile momčad.

Podsjetimo, vratar Angus Gunn isključen je iz utakmica Lige nacija protiv Hrvatske i Portugala jer je 28-godišnjak dobio udarac u rebra i morao je napustiti travnjak na poluvremenu subotnje pobjede Norwich Cityja protiv Hull Cityja. To je omogućilo povratak 41-godišnjeg veterana Craiga Gordona. On je bio izbačen s popisa za Euro 2024., a sada bi trebao braniti protiv Hrvatske. Vratar Heartsa, koji je debitirao prije 20 godina, upisao je svoju 75. utakmicu kao zamjena u posljednjoj pripremnoj utakmici za ljetni turnir. Njegove su pričuve Robby McCrorie i Jon McCracken, ali oni nemaju još niti jedan reprezentativni nastup.

Također stigvao je i prvi poziv za lijevog beka Aberdeena Jacka MacKenzieja (24) koji će zamijeniti Grega Taylora. Branič Celtica oporavlja se od problema s potkoljenicom koji je pretrpio u prošlotjednom porazu Lige prvaka od Borussije Dortmund. MacKenziejev suigrač iz Pittodrieja Nicky Devlin također će biti s reprezentacijom zajedno s Prestonovim braničem Liamom Lindsayem i veznjakom West Hama Andyjem Irvingom.

Neće Škoti na raspolaganju imati niti dokapetana Johna McGinna, a kapetan Andy Robertson nije bio na treningu u utorak u Glasgowu, zajedno sa Scottom McTominayem, Lawrenceom Shanklandom, Kennyjem McLeanom i Johnom Souttarom. Međutim, pomoćnik izbornika John Carver rekao je:

"Dajemo nekoliko igača malo odmora i više vremena da se prilagode budući da igraju puno."

Škotska gostuje u Zagrebu u subotu prije nego što tri dana kasnije ugosti Portugal. Portugal je vodeći u skupini A1 sa šest bodova, s Hrvatskom i Poljskom po tri, a Škotska još nije slavila.

Oglas

Liga nacija (A), skupina 1

Subota, 12. listopada

Hrvatska – Škotska, 18.00

Poljska – Portugal, 20.45

Utorak, 15. listopada

Poljska – Hrvatska, 20.45

Škotska – Portugal, 20.45

ODIGRAJ ODMAH!



Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

škotska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaMaksimirStadion Maksimir

Ostale Vijesti