REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

Škoti i Poljaci objavili sastave: Protiv Hrvatske brani - 41 godišnjak?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 07.10.24. | 08:20

U trećem kolu Lige nacija, 12. listopada, Hrvatska na Maksimiru dočekuje Škotsku, a tri dana kasnije Hrvatska u Varšavi gostuje kod Poljske.

Sve Lige petice, pa tako i HNL od danas ponovno miruju na dva tjedna budući da je pred nama novi ciklus utakmica Lige nacija. Pred Hrvatskom su dva protivnika protiv kojih se nadamo upisati svih šest bodova, čime bismo napravili ogromne korake prema plasmanu u četvrtfinale natjecanja, samim time i osigurali ostanak u A diviziji natjecanja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno 18+)

Škotska na Maksimiru (subota, 12. listopada) je utakmica koju 'moramo' pobijediti, a, iako će biti izuzetno teško, želja je dohvatiti i puni plijen u Varšavi protiv Poljske koja provodi svojevrsnu smjenu generacija.

Škotski izbornik Steve Clark je za susrete protiv Hrvatske i Portugala tri dana kasnije pozvao tri debitanta, Nickyja Devlina, braniča Aberdeena, Liama Lindsayja, braniča kultnog Preston North Enda, a iz Premier lige (West Ham) stiže Andy Irving. U kadar reprezentacije vraća se i iskusni Che Adams, te Celticovi Greg Taylor i James Forrest kojih nije bilo u prva dva kola protiv Poljske i Portugala u kojima je Škotska zabilježila dva minimalna poraza (2-3 i 1-2).

U kadru reprezentacije nema jednog od 'kapitalaca' Johna McGinna iz Aston Ville zbog ozljede te Scotta McKenna i Tommyja Conwaya.

Također, Clark je u reprezentaciju vratio 41-godišnjeg vratara Craiga Gordona (Hearts), koji nije pozvan na Euro 2024., ali, tvrde škotski mediji, ponovno bi mogao stati na vrata Škotske za koju je već zabilježio 75 nastupa.

"Trebam tri vratara, ima li bolje opcije od Gordona? On je nakon svoje posljednje utakmice u lipnju rekao kako se nije oprostio od reprezentacije. Uvijek je pokazivao da je spreman na borbu. Pravi je profesionalac i želi da mu karijera traje što duže", rekao je Clark.

A kada već spominjemo vratare, u poljskim medijima posljednjih danas dosta se pričalo o statusu Wojciecha Szczesnyja koji je na poziv Barcelone naprasno prekinuo igračku mirovinu i potpisao za katalonskog velikana nakon teške ozljede Andera Ter Stegena. Samim time, očekivalo se da će ga Michal Probierz vratiti u kadar reprezentacije.

No, to se nije dogodilo. Probierz je za utakmice protiv Portugala i Hrvatske pozvao četiri vratara među kojima nije bilo bivšeg golmana Arsenala, Rome i Juventusa. Dvojica od njih, Bartosz Mrozek iz Lecha i Kacper Trelowski iz Rakowa su debitanti, kao i veznjaci Michael Ameyaw i Maxi Oyedele koji još nisu zabilježili nastup za A reprezentaciju Poljske.

Smjena generacije u Poljskoj je krenula, ali ne potpuna. Robert Lewandowski i dalje je prva violina Poljaka, a unatoč poznim godinama (36) ove sezone u Barceloni igra u impresivnoj formi. U 11 utakmica zabio je čak 12 pogodaka! U kadru reprezentacije su i dalje Piotr Zielinski, Bartosz Bereszynski, Jan Bednarek... (N.R.)

Škotski sastav za Hrvatsku i Portugal:

Vratari: Craig Gordon (Heart of Midlothian), Angus Gunn (Norwich City), Jon McCracke (Dundee)

Obrana: Nicky Devlin (Aberdeen), Grant Hanley (Norwich City), Liam Lindsay (Preston North End), Ryan Porteous (Watford), Anthony Ralston (Celtic), Andrew Robertson (Liverpool), John Souttar (Rangers), Greg Taylor (Celtic),

Vezni red: Ryan Christie (AFC Bournemouth), Ben Doak (Middlesbrough), James Forrest (Celtic), Ryan Gauld (Vancouver Whitecaps), Billy Gilmour (Napoli), Andy Irving (West Ham United), Kenny McLean (Norwich City), Scott McTominay (Napoli), Lewis Morgan (New York Red Bulls)

Napad: Ché Adams (Torino), Lyndon Dykes (Birmingham City), Lawrence Shankland (Heart of Midlothian)

Poljski sastav za Portugal i Hrvatsku:

Vratari: Marcin Bulka (nice), Fabian Mrozek (Brommpapojkarna), Bartolomiej Dragowski (Panathinaikos), Lukasz Skorupski (Bologna)

Obrana: Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Pawel Dawidowicz (Verona), Jakub Kiwoior (Arsenal), Kamil Piatkowski (RB Salzburg), Tymoteusz Puchacz (Holstein Kiel), Mateusz Skrzypczak (Jagiellonia), Sebastian Walukiewicz (Torino)

Vezni red: Michael Ameyaw (Rakow), Przemyslaw Frankowski (Lens), Jakub Kaminski (Wolfsburg), Bartosz Kaupustka (Legia), Jakub Moder (Brighton), Maxi Oyedele (Legia), Jakub Piotrowski (Ludogorec), Sebastian Szymanski (Fenerbahce), Kacper Urbanski (Bologna), Nicola Zalewski (Roma)

Napad: Kacper Kozlowski (Gaziantep), Robert Lewandowski (Barcelona), Krzysztof Piatek (Basaksehir), Karol Swiderski (Charlotte)

Oglas

Liga nacija (A), skupina 1

Subota, 12. listopada

Hrvatska – Škotska, 18.00

Poljska – Portugal, 20.45

Utorak, 15. listopada

Poljska – Hrvatska, 20.45

Škotska – Portugal, 20.45

ODIGRAJ ODMAH!



Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

poljska nogometna reprezentacijaškotska nogometna reprezentacijaLiga nacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti