Reuters
Reuters

Šimundža: "Nisam Hrvat, ja sam Slovenac! Nije me iznenadilo što je Dinamu bilo teško sa Shkupijem..."

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 13:08

U ovoj fazi natjecanja svi igramo protiv prvaka država, a to su uvijek teške utakmice, svi se žele predstaviti u najboljem svjetlu. Mi Dinamo dočekujemo s priličnim respektom, ali svjesni smo svojih kvaliteta i vjerujemo u prolaz

Ante Šimundža, trener Ludogoreca, prvi je dan prije utakmice s Dinamom izišao pred novinare. Dobro poznaje Dinamo, kao i sve klubove s 'ovih prostora', no, više je puta podvukao kako njegova momčad očekuje pozitivan rezutlat u utorak (19.45) u Razgradu.

(2.75) Ludogorec (3.00) Dinamo (2.65)

"Očekujem tešku utakmicu, prva je, igramo doma. No, ništa ova utakmica neće odlučiti i presuditi, ali može biti važna za konačan ishod. Spremni smo odigrati dobru partiju i izvući dobar, pozitivan rezultat", rekao je trener Ludogoreca te je s puno poštovanja govorio o Dinamu.

"Ovo nam je dosad najveći izazov ove sezone, Dinamo je jedan od vodećih kubova na Balkanu, stalno igra ovakve utakmice, igra godinama veliku ulogu u europskim natjecanjima. Dinamo ima kvalitetu, znamo s kim igramo, dočekujemo ga s priličnim respektom. Ali, i mi imamo kvalitetnu momčad i vjerujemo da možemo pobijediti i proći u play-off".

Kaže Šimundža da ga neće zavarati Dinamovo mučenje sa Shkupijem u drugom pretkolu u Skopju. Uostalom, nije ni Ludogorecu bilo lako protiv Shamrocka u Irskoj.

"Igramo protiv najboljih klubova svojih država i takve su utakmice uvijek teške. Nisam iznenađen što je Shkupi napravio toliko problema Dinamu, željeli su se predstaviti protiv jedne jake momčadi. Dinamo je pokazao respekt prema Shkupiju, to se vidjelo, a možda jest bilo malo teže nego je itko očekivao. Ali, to sad nema veze."

Nije Šimundža mogao direktno odgovoriti na pitanje hoće li protiv Dinama igrati Pieros Sotiriou, koji bi trebao postati novi igrač japanske Hiroshime, ali se iz odgovora može zaključiti da je velika vjerojatnost da će najbolji strijelac Ludogoreca biti u momčadi.

"Situacija s Pierosom je vrlo pozitivna, on je profesionalac. Ima veliku želju igrati, i respekt za suigrače, informacije koje ja imam vrlo su optimisitčne."

Netko je od novinara spomenuo da je Šimundža Poluhrvat, vjerojatno u kontekstu da bi mu to moglo dodatno pomoći u pripremi za Dinamo, no, Šimundža je brzo ispravio tog novinara.

"Nisam Hrvat i Poluhrvat, ja sam Slovenac. Moj otac je iz Splita,ali rođen sam u Mariboru, živio u Sloveniji i ja sam Slovenac, iako imam veze s Hrvatskom", zaključio je Šimundža."

(2.75) Ludogorec (3.00) Dinamo (2.65)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+

(T.N.)


Tagovi

GNK DinamoLudogorecLiga prvakaAnte Šimundža

Ostale Vijesti