Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Samo korak do savršenstva!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 22.05.24. | 08:00

Dinamo bi osvajanjem Kupa ovu nevjerojatnu i neponovljivu sezonu uistinu učinio rezultatski besprijekornom

"Vjerujemo da je ovo početak jedne uspješne sezone", uglas su pričali Dinamovi nogometaši, kad su još u srpnju pobijedili Hajduk i osvojili Superkup. Da je netko zaspao tada i probudio se ovih dana, odmahnuo bi rukom i samo procijedio:

"Još jedna rutinska sezona, potpuna dominacija!"

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naravno, onaj tko je zadnjih 10 bio budan, zna kakva je Dinamova sezona bila i koliko je bilo trenutaka, u kojima se sve činilo izgubljenim. Ne da nije sličilo na dominaciju, nego je više naginjalo ka kastastrofi. I svatko, tko je proživljavao tih 10 mjeseci na nogama, uz teren, uz Dinamo, teško je mogao zamisliti da će Modri nekoliko dana prije kraja sezone stići na - korak do savršenstva! Superkup je, dakle, odavno u vitrini, naslov prvaka odnedavno, a večeras (18 sati) Dinamo na Rujevici može uzeti i Kup. Trostruka kruna, nešto o čemu se samo šaptalo lanjskog srpnja, nešto što je izgledalo kao znanstvena fantastika ne tako davno! Dinamova nevjerojatna i neponovljiva sezona, na kraju može biti rezultatski besprijekorna.

Maksimirskih 'nula-nula', odnosno, 'ništa-ništa' u Dinamu smatraju rezultatom, koji im daje optimizam za uzvrat. To arhaično pravilo gola u gostima otkriva i plan Modrih, kako na Rujevici do trijumfa.

"Naš je cilj zabiti gol. To bi bila velika prednost u ovom sustavu", rekao je trener Sergej Jakirović i najavio ipak nešto ofenzivniji Dinamo nego u Zagrebu.

"Bit ćemo ofenzivniji, vodim u Rijeku sve ofenzivne igrače, koje imamo", potvrdio je Jakirović. Velikih tajni između dva kluba i dvaju trenera nema, teško je ičim iznenaditi i, kako je rekao baš Jakirović, odlučit će trenutna inspiracija. A koliko su Dinamovi nogometaši još uvijek inspirirani. Slavili su nakon HNL pobjede na Rujevici, slavili su nakon pobjede nad Osijekom, odigrali to siromašno finale u Maksimiru, a onda, većina njih, propustila utakmicu u Koprivnici. Nekima možda misli jesu već na Euru, nekima na odmoru, treći možda razmišljaju o potencijalnom transferu, četvrti o velikom slavlju nakon Rudeša, međutim, za još jednu pravu, veliku utakmicu vjerojatno imaju energije i snage. Mentalne i fizičke. Kup možda nije cijenjen u Maksimiru kao naslov prvaka, ali, ako se može uzeti sve, zašto se ne bi uzelo? Trostruka kruna, bilo bi to baš savršenstvo.

I da ponovimo onaj podatak, koji smo publicirali uoči prve utakmice. A koji vrijedi i nakon maksimirskog sraza. Dakle, Dinamo je Rijeku zadnji put u finalu Kupa pobijedio 1994. Tada je u Zagrebu bilo 2-0, na Kantridi poraz 0-1, strijelac je bio, nažalost pokojni, Dubravko Pavličić. Otad je Dinamo skinuo 'kompleks Kantride', počeo osvajati i Rujevicu na kojoj nije izgubio već četiri godine, ali u finalu Kupa nije nijednom uspio pobijediti Riječane. Ni u jednoj utakmici, kamo li da je preko Rijeke osvojio trofej! Sad se, doduše, Modrima pruža prilika da i bez pobjede osvoje Rabuzinovo Sunce, jer, svaki remi, osim 0-0 (tada se igraju produžeci), nosi pehar u Maksimir. U svakom slučaju, večeras ova sezona može postati jedna od najuspješnijih. A tko bi rekao prije samo mjesec, dva...

Na mnoga pitanja dobit ćemo odgovor na Rujevici, ali na jednom ipak još ne. Naime, moguće je da Bruno Petković igra zadnju utakmicu u Dinamovom dresu - dobro, možda će ponešto odigrati i protiv Rudeša - jer bi ovog ljeta mogao otići iz Dinama. O njegovom se transferu priča kao vrlo izvjesnom, otkupna klauzula od 2,5 milijuna eura nije visoka, zainteresiranih, naravno, ima. No, ako Dinamo počne razgovarati, ako ga želi zadržati povećanjem plaće, nije nemoguće da Petković ostane u Maksimiru. Ove je sezone zadužio klub, bio glavni pokretač preokreta sezone, rušio već Rujevicu, Poljud i Pampas. Ne sumnjamo da bi i večeras mogao imati ključnu ulogu na putu do još jednog trofeja. Dinamo želi Rabuzinovo Sunce nakon tri godine ponovno u svojem ormaru! Za kraj priče o jednoj od najnevjerojatnijih sezona ikad.

MOGUĆI SASTAV DINAMA (4-2-3-1)

Nevistić - Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile, Ogiwara - Mišić, Sučić - Špikić, Baturina, Hoxha - Petković. Trener: Sergej Jakirović.

Utakmica na Rujevici počinje u 18 sati (MaxSport 1, MaxSport Youtube). Glavni sudac je Jakov Titlić (Potravlje), pomoćnici su Hrvoje Radić (Split) i Goran Perica (Šibenik). VAR sudac je Dario Bel (Osijek), a AVAR Marjan Tomas (Vladislavci).

Oglas

Kup: Rijeka - Dinamo (UŽIVO)


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaHrvatski nogometni kupSergej JakirovićRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti