Matija Habljak/PIxsell
Matija Habljak/PIxsell

Šahtar će otkriti tko su pričuve, a tko igrači iz prvog plana

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.07.24. | 08:00

Dinamo večeras (19 sati) iza zatvorenih vrata igra prvu od dvije utakmice protiv ukrajinskog prvaka

Dani Šahtara u Maksimiru počinju u petak u 19 sati. Na glavnom maksimirskom travnjaku, ali iza zatvorenih vrata, bez gledatelja čak i tv prijenosa Sergej Jakirović testirat će dio igrača, koje ima na raspolaganju. Ali, bit će to uvertira u subotnji sraz, u dvoboj najjačih momčadi (barem će Dinamova biti takva) hrvatskog i ukrajinskog prvaka. I jednima i drugima to će biti generalka uoči početka prvenstava, koja startaju idućeg vikenda. Dinamo je često tjedan dana prije nove sezone igrao Superkup, s obzirom da je prošle sezone osvojio sve što je u Hrvatskoj mogao osvojiti sad je dobio priliku testirati mogućnosti protiv momčadi iz Lige prvaka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ne znamo što smjera hrvatska kolonija u Šahtaru, Marino Pušić i pomoćnik Mario Stanić na klupi te njihov 'capo' Darijo Srna, ali znamo da će Sergej Jakirović u petak najviše šanse dati igračima, koji trenutno nisu u najužem planu za prvih 11. Naravno, naći će se tu možda i poneko ime od onih, koji računaju na veliku minutažu na početku sezone, ali ipak će ono 'pravo', sa svim najboljim igračima Jakirović predstaviti u subotu. Sigurno je da od igrača, koji su trebali igrati ovu utakmicu neće biti Frana Brodića, koji putuje u Budimpeštu, na liječnički u Ujpestu, pitanje je hoćemo li vidjeti i Maura Perkovića i Darija Špikića, koji su dvoboj s Vardarom propustili zbog viroze, navodno je kod nekih od bolesnih igrača u pitanju bio Covid. No, sigurno ćemo u ovih 90 minuta na djelu ponovno vidjeti Dinamove mlade dečke, Mikića, Horvata, Pavića, Jakirovića..., a njih je na ovim pripremama baš uživancija gledati. Vjerujemo da nećemo ni večeras biti uskraćeni za neki dobar potez.

A u subotu bismo onda mogli dobiti i neke nove odgovore na pitanje kakva je trenutna hijerarhija u momčadi, koga Jakirović drži u prvom planu i na koga računa od prve minute na startu sezone i tko su igrači, od kojih očekuje da veliki doprinos te tko su oni, kojima akcije stoje slabije, koji kreću kao pričuve. Jasno, bit će puno utakmica tijekom sezone, štošta se može promijeniti, neki bi još mogli otići, netko bi trebao i doći, ali nije nezanimljivo vidjeti 'prolazno vrijeme' i kako Dinamov trener vidi aktualnu formu svojih igrača. Ponavljamo, Dinamo je ovog ljeta u doista specifičnoj situaciji. Dok je prijašnjih sezona tempirao formu već za 20.srpnja, jer igrao je, često i neugodno, drugo pretkolo Lige prvaka pa odmah i treće, sad nije nužno da već u prvoj utakmici protiv Istre za tjedan dana bude u top stanju. Ono najvažnije dolazi tek 20 kolovoza, play-off Lige prvaka.

Znači, pred Jakirovićem i igračima, uz tri prvenstvene utakmice, još je više od 20 dana za uštimavanje nišana i čišćenje pušaka, no, sigurno nije nevažno kakve će odgovore dati dvoboji sa Šahtarom. Bit će to ipak nešto više od pukih prijateljskih utakmica, mnogi ovih 180 minuta vide kao zadnju, ali dobru priliku da se već na početku sezone nametnu za naslovne uloge. Prijenosa, znači, nema, ali tekstualni prijenos uživo možete od 19 sati pratiti na Germanijaku.



Tagovi

GNK DinamoŠahtarpripremne utakmiceLjetni prijelazni rok 2024.Sergej Jakirović

Ostale Vijesti