Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

S brojem BBB-a do ulaska u povijest:”Ponosan sam, posebno na oca. Što je sve proživio ove godine!”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.05.24. | 09:10

Leon Jakirović, 16-godišnji stoper i trenerov sin debitirao je za Dinamo u Koprivnici i zaokružio svoju trofejnu sezonu

Utakmica rezultatski nevažna, ali ipak uzbudljiva i - povijesna. Dinamo je u sudačkoj nadoknadi zabio treći gol i pobijedio u Koprivnici (3-2), ali u klupske anale ovaj će dvoboj ući po jednom drugom detalju. Naime, Sergej, trener i Leon Jakirović, stoper, prvi su otac i sin u Dinamovoj povijesti, koji su istovremeno nastupili u jednoj službenoj, natjecateljskoj utakmici. Otac, naravno, na klupi, sin na terenu. Ušao je Leon u 83. minuti i sa 16 godina, četiri mjeseca i dva dana postao jedan od najmlađih Dinamovih debitanata.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ono što će svi o njemu reći i potvrditi, Leon nije debitirao, jer je sin Dinamova trenera, već zato što je jedan od najtalentiranijih igrača u Školi, označen kao 'projekt' i prije nego je tata Sergej sjeo na klupu. Samo se, uistinu, nevjerojatno poklopilo.

"Emocije su velike, ponosan sam na sebe svoju i obiltelj, posebno oca. Što je sve proživio ove godine. Izvukao se iz svega i osigurao naslov. Ponosan sam na cijelu obitelj, a ovo je dječački san svakog Purgera da debitira u ovom prekrasnom dresu i stvarno preponosan sam koliko sam napredovao u godinu-dvije", dječački uzbuđeno govorio je Leon Jakirović nakon dvoboja u Koprivnici.

Inače, ovo je za njega jako uspješna sezona. Ako pribrojimo i ovu seniorsku (iako je naslov osiguran prije njegova debija), Leon će ljeto dočekati sa čak pet medalja u vitrini.

"Igrao sam za sva godišta, krenuo za kadete 2, onda kadeti, zatim juniori, sa svojim osobnim poboljšanjima došao tu gdje jesam. I ponosan sam na tih svih pet medalja, pogotovo za kadete i juniore u HNL-u."

Naravno, svjestan je izazova, koji su tek pred njim, ovo je tek prvi korak, do statusa standardnog prvotimaca Dinamovih seniora dugačak je put. Uostalom, bilo je još klinaca, koji su rano debitirali, a onda se putem izgubili.

"Pričao sam o tome i Franom Brodićem, da sam tu iza njega kao jedan od najmlađih."

Ako netko može dati dobar savjet, onda je to, uz oca Sergeja, prije svih Fran Brodić. Inače, Leon je izabrao broj 86 na dresu, nije slučajno, ima veze s godinom osnutka BBB-a.

"Moj brat (Matija, golman u Dinamu, nap.a.) prati svaku utakmicu na sjevernoj tribini, toliko voli ovaj klub da sam zbog njega uzeo taj broj. Nadam se da će sad pratiti mene, a onda, debitantski dres, dobit će, naravno, on."



Tagovi

GNK DinamoSlaven BelupoHNLSergej JakirovićLeon Jakirović

Ostale Vijesti