Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Renato Josipović: "Raskid s Dinamom bio mi je najgori dan u životu"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.05.23. | 10:14

Ponajbolji vratar BiH Premijer lige završava svoju epizodu u Širokom Brijegu i spreman je za nove izazove

U susjednoj BiH ovaj se vikend igra posljednje kolo prvenstva a svjetla reflektora bit će uperena prema donjem domu ljestvice. Naime, od 12 klubova u ligi, čak šest su unutar tri boda. Ne zna se tko ispada jer posljednji Leotar ima tek tri boda manje od Tuzla Cityja koji je na 7. mjestu.

Prvak je Zrinjski, u europske kvalifikacije idu Borac i Sarajevo. Četvrti putnik traži se između Željezničara i Širokog Brijega.

“Računica je jasna. Nama treba pobjeda u zadnjem kolu protiv Leotara, dok Željo mora izgubiti kod Slobode u Tuzli. Nada umire posljednja”, javio nam se Renato Josipović (21), donedavno vratar Dinama koji je svoju sreću i nogometni put nastavio u Širokom koji mu dođe kao sudbina. Naime, prve seniorske minute za Dinamo odigrao je upravo na Pecari

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Bjelica je bio trener, igrali smo prijateljsku utakmicu protiv Širokog kada sam prvi put stao na vrata Dinama”.

A Dinamo je prošlo ljeto izrazio želju za raskidom ugovora…

“Iskreno, kada su mi javili da u Maksimiru žele raskid ugovora to mi je bio najgori dan u životu. Znaš što je meni Dinamo? Da me sada zovu Real Madrid ili Dinamo, ja bi pješke krenuo prema Maksimiru”, priča nam Josipović koji je obrisao suze pa krenuo okolnim putevima. I dobro mu ide. Skupio je 24 utakmice, od toga njih deset je sačuvao mrežu netaknutom. Bolji je tek Ćetković iz Borca iz Banja Luke s 12 clean sheetova uz dvije utakmice više.

“Mogao sam čekati, tražiti neku drugu priliku ali mlad sam vratar, svjestan da mi trebaju minute i iskustvo. Ljudi iz Širokog Brijega su mi dali priliku, nisam se previše dvoumio. Htio sam biti čiste glave od početka priprema i mislim da na kraju nisam pogriješio”, govori Josipović koji jedan od mnogih mladih igrača u Širokom. Prosjek godina u momčadi izuzetno je nizak, a rezultati su iznad očekivanja.


“Iskreno, prvi cilj je bio ostati u ligi. Fokus je bio na tome. Međutim, imali smo sjajnu polusezonu. Nerealno je da smo bili drugi na ljestvici. I onda nismo odradili prave pripreme, bilo je problema s ozljedama i bolesti, nekih s paprilogijom pa smo malo pali. Međutim, malo tko je vjerovao da možemo do zadnjeg kola biti u borbi za Europu”.

Josipović je zadovoljan svime što je prošao u zadnjih godinu dana. Od minutaže i prilike koju je dobio, svega onoga što je pokazao između vratnica pa do života koji ima daleko od Zagreba.

“Široki Brijeg je sjajna sredina. Mala, kao kvart neki u Zagrebu ali s predivnim ljudima. Imam osjećaj da svatko svakog zna u gradu. Nasljedio sam Miškića koji je ranije branio u Dinamu, imao sam olakotnu okolnost da je ovdje pravilo da dvojica igrača mlađih od 21 godinu moraju biti u prvom sastavu a jedan igrati cijelu utakmicu. Zadvoljan sam”, rekao je Josipović koji je kliknuo s ostatkom momčadi i ljudima iz kluba. Posebno ističe ulogu Nenada Džidića, trenera vratara.

“On mi je kao otac. I podrška, trener, prijatelj… Komnukaciju koju imamo i način treninga je ono što me dovelo do dobrih predstava u sezoni”.

Dinamo ne izlazi iz Josipovićeve glave…

“To je dio mene. Dinamo me izgradio u čovjeka kakav sam danas. Gledma svaku njihovu utakmicu. Ako ne dirketan prijenos, onda snimku. Nisma niti jednu propustio. Meni su “modri” sve na svijetu i ja ću jednog dana doći do Maksimira. Ovim ili onim putem, ali ću doći”, poručio je Renato Josipović koji je sa zadnjom utakmicom odradio svoje za Široki. Ugovor je na isteku, vrijeme je za nove avanture.

"Da, od ljeta sam slobodan igrač. Ne znam još ništa, čekam da agent odradi svoje pa ćemo vidjeti".



Tagovi

Renato JosipovićŠiroki BrijegGNK DinamoBiHBiH Premier liga

Ostale Vijesti