Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Dinamo šalje talentiranog vratara na posudbu u Sloveniju

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 14:09

Bravo za Dinamo, Bravo za Bravo.

Talentirani vratar Renato Josipović sljedeću će sezonu provesti na posudbi u slovenskom prvoligašu Bravu, doznaje Germanijak.

19-godišnji vratar, koji je prošle sezone bio prvi izbor na golu Dinama II, aktualni je U-19 reprezentativac Hrvatske, a budući da se budućnost druge momčadi Dinama i dalje ne zna, iz kluba su procijenili da bi za mladog i nadasve talentiranog vratara vrijeme za iskorak.

Nema sumnje da Dinamo očekuje od Brava da na Josipovića gledaju kao prvu opciju među vratnicama. Dobrim igrama i obranama, još dok je bio junior, skrenuo je pažnju na sebe, ali budući da su mu konkurencija Dominik Livaković, Danijel Zagorac i Ivan Nevistić, jasno je kako do prilike neće tako brzo.

Iz matičnog mu klubu Šibenika, Josipović je u Zagreb stigao u ljeto 2015. godine. U početku je bio prvi vratar kadeta, potom i juniora, a posebno je zabljesnuo prije nešto više od godinu dana kad je u Ligi prvaka za mlada obranivši dva penala u raspucavanju praktički 'sam' uveo Dinamo u osminu finala.

I u četvrtfinalu je Josipović bio jedan od boljih pojedinaca Dinama, ali je Benfica ipak bila presnažna. Dinamo je poveo, ali su Portugalci u konačnici preokrenuli. Junak tog susreta bio je Goncalo Ramos, igrač koji danas ima tržišnu vrijednost od osam milijuna eura, a prošle sezone je za prvu momčad portugalskog giganta skupio četiri nastupa i dva pogotka.

Što se tiče buduće destinacije Josipovića, vjerojatno se mladi vratar vodio primjerom Roka Baturine koji je nakon jako dobre sezone u Bravu zaradio milijunski transfer u Ferencvaroš. Zanimljivo, Josipović je na golu Dinama skupio dva nastupa. Oba puta je ulazio s klupe, oba puta u posljednjem kolu 1. HNL i oba puta je na terenu proveo 14 minuta.

Bravo je ovu sezonu završio na petom mjestu Slovenske prve lige, a Josipović će se za minute trebati izboriti kraj Igora Vekića i Hrvata Matije Orbanića.

Spomenimo za kraj kako tržišna vrijednost mladog vratara iznosi 350 tisuća eura, a ugovorno je vezan za Modre do ljeta 2024. godine.


Tagovi

NK BravoDinamo ZagrebDinamo IInogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokposudba

Ostale Vijesti