Privatna arhiva
Privatna arhiva

Josipović za Germanijak nakon senzacionalne partije: Rekli su mi da nitko prije nije dobio ocjenu 10

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 28.10.21. | 16:40

Vratar Dinama na posubi u slovenskom Bravu jučer je obranio čak četiri jedanaesterca u jednoj utakmici, a slovenski mediji ne prestaju s hvalospjevima na njegov račun. I to zasluženo, bez ikakve sumnje!

Ovog ljeta odlazak Renata Josipovića na posudbu u Sloveniju nije mnoge iznenadio. Mladi vratar željan je dokazivanja, a prvoligaško iskustvo trebao bi dobiti braneći za Bravo. Iako još nije ni sredina sezone, već sad se može zaključiti da je odlazak u 'Deželu' bio jako dobar potez za mladog vratara. Standardan je i u dobroj je formi, a to su najbolje jučer na svojoj koži osjetili nogometaši Mure.

Branitelj naslova prvaka Slovenije u četvrtfinalu Slovenskog kupa sastao se s Bravom. Sudar je to dvije momčadi koje su u prvenstvu udaljene svega dva boda, s tim da je Bravo četvrti s 23 boda u 14 kola, a Mura peta. Strateg Brava je 41-godišnji Dejan Grabić, a ne treba biti preveliki stručnjak da bi se zaključilo da je njegova filozofija nogometa – manje je više!

Naime, Bravo u ovom trenutku ima najslabiji napad, ali i najbolju obranu lige. Zabili su svega 12 pogodaka (koliko i pretposljednji Aluminij), ali i primili svega sedam. Dakle, u prosjeku Bravo svaku drugu utakmicu mora vaditi loptu iz svoje mreže.

Očekivano, svi gledaju prema golu u tom trenutku, a tamo je prvo ime Renato Josipović, iznimno nadareni vratar koji je široj javnosti postao poznat po izvrsnim obranama u juniorskoj Ligi prvaka. Branjenje jedanaesteraca mu je očito jača strana, a to je demonstrirao jučer protiv Mure kad ih je u jednoj utakmici obranio čak četiri! Jednog je obranio u produžecima, a potom i tri u raspucavanju. Slovenski mediji nisu imali dovoljno superlativa za njegovu jučerašnju izvedbu, a koliko je ona bila dobra najbolje se može vidjeti po ocjeni koju su mu dodijelile kolege iz Ekipe SN – Čista 10!


Privatna arhivaPrivatna arhiva


Heroj jučerašnje pobjede danas je bio itekako dobre volje, a u razgovoru za Germanijak osvrnuo se na to kako se priprema za udarce bijele točke što mu je očito jača strana.

„Pripremim se psihološki, nije ovaj put bilo ništa drugačiji nego inače. Pokušao sam čekati izvođače što je dulje moguće prije nego što donesem odluku gdje ću se baciti, a prije toga sam malo plesao po liniji kako bih isprovocirao izvođače i pokušao im ući u glavu. Mura je dobra momčad, mogu reći da su jučer bili bolji od nas, ali na kraju smo mi prošli dalje i to je jedino bitno“, govori nam 20-godišnji vratar Dinama na posudbi u Bravu.

Slovenski mediji poslije utakmice nazvali su vas Superman…

„Sretan sam radi toga i baš mi je drago da je tako, ali ja volim reći kako jedna lasta ne čini proljeće. Svakako je to bilo lijepo za pročitati. Iz kluba su mi rekli da sam postao prvi igrač kojem je Ekipa SN dala ocjenu 10 za nastup tako da nemam što drugo nego biti sretan i zadovoljan.“

Bravo igra dosta defenzivan nogomet, odgovara li vam to ili biste voljeli da imate ipak nešto više posla i kako ste zadovoljni dolaskom u Sloveniju?

„Sigurno da mi odgovara. Mi smo fokusirani na obranu, bitno je da zadržimo 'nulu' što je dulje moguće, a naprijed… Što bude, bit će! Jako sam zadovoljan dolaskom u Bravo. Meni su iz Dinama rekli da sam prerastao 2. HNL pa sam tako objeručke prihvatio ovu priliku kad se ponudila. Znam da pored Livija i Zagija teško mogu do gola tako da sam zadovoljan kako se sve odigralo.“

„Nakon debija protiv Tabora, u kojem stvarno nismo smjeli izgubiti, skupio sam niz od pet utakmica bez primljenog pogotka – četiri u prvenstvu i jednog u Kupu. Zatim smo upisali dva minimalna poraza u prvenstvu, nemam drugu riječ kako da ih opišem nego dva glupa poraza jer ih nismo zaslužili, ali ova pobjeda nas je digla. Mi smo jako mlada momčad, imamo dva iskusna igrača, dok su praktički svi ostali 97. godište i mlađi.“

Ovog ljeta ste prvi put napustili granice Lijepe naše, a nas zanima što je sad sljedeće – odlazak u inozemstvo ili povratak u Dinamo?

„Ja razmišljam samo o Dinamu. Uostalom, zato i jesam ovdje, da bih se još malo izgradio i onda jednog dana vratio kao bolji vratar. Dalje što će biti, ne znam, ali i ne opterećujem se time. Na meni je da budem ponizan i da radim, sve ostalo će doći.“


Tagovi

Renato JosipovićDinamo ZagrebNK BravoSlovenijaSlovenska nogometna ligaizdvajamo

Ostale Vijesti