Dado Ruvić/Reuters
Dado Ruvić/Reuters

Prosinečki Turcima: "Vi još nemate ono što ima Hrvatska, a za to je potrebno vrijeme"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.03.23. | 09:30

Bivši hrvatski reprezentativac i bivši trener turskih klubova prokomentirao je pobjedu Hrvatske u Bursi (2:0)

Turci su komentatora utakmice i svojeg poraza pronašli u Robertu Prosinečkom. Prosinečki, kojega Turci cijene iz vremena kad je bio trener Kayserispora i Denizlispora, za portal Fanatik.tr analizirao je njihov poraz od Hrvatske (0:2) u Bursi. I objasnio što to nedostaje Turcima da bi se približili Hrvatskoj u izvedbama i rezultatima.

"Turska, kao i uvijek, ima talentiranu momčad. Ali, moram priznati da imate motoričniju momčad nego prije. Naravno, to je povezano i s činjenicom da je prosjek godina manji nego ranije, dolaze mladi igrači. Ima Turska individualnu kvalitetu, ali ona teško dolazi do izražaja protiv uigranih protivnika kao što je Hrvatska. Turska će na talent uvijek dominirati protiv momčadi koje su slabije od nje, međutim, protiv momčadi poput Hrvatske još uvijek teško može doći do izražaja, dok ne postane momčad.", objasnio je Prosinečki i otkrio rezultate turskog posrtaja.

"Kad se činilo da Turska dominira, rezultat je odjednom bio 0:2. I, to je, zapravo, Hrvatska, to je pokazatelj kako igra turnirska momčad. To je ono što Turska treba postati, turnirska momčad, ali zato je potrebno vrijeme, dugoročan plan i stabilnost u igri. Čak i ako pojedinačno imate klasu i talente, treba znati igrati na rezultat. A to je stvar navike, treba vremena.", rekao je Prosinečki. (T.N.)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaTurska nogometna reprezentacijaRobert ProsinečkiKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti