REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Turski izbornik: „Stanišić već s prvim dodirom usmjeri loptu idealno tamo gdje želi, mi se moramo poboljšati“

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 29.03.23. | 08:01

Osvrnuo se na razlike svojih i Dalićevih izabranika

Hrvatski nogometaši slavili su u Bursi protiv Turske s 2:0 u drugoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Mateo Kovačić bio je junak susreta s dva pogotka u prvom poluvremenu. Sa strane turske reprezentacije utakmicu je prokomentirao izbornik Stefan Kuntz, a osvrnuo se i na razlike svojih izabranika naspram Dalićevih.

"Nisam zadovoljan ovim rezultatom. Ali dobro je da smo odigrali pritisak na Hrvatsku i prisilili ju na sedam ili osam ozbiljnih pogrešaka. Najveća razlika između naše momčadi i Hrvatske? Kad bih baš morao istaknuti jednu, bio bi to prvi dodir s loptom. Na primjer, Stanišić već s prvim dodirom usmjeri loptu idealno tamo gdje želi. Mi se moramo poboljšati u tom segmentu, ne ide nam", rekao je turski izbornik i dodao:

"Bitno je i da smo dali minute nekim mlađim igračima, oni moraju učiti iz ovakvih utakmica. Imamo ukupno osam koraka u ovim kvalifikacijama. Dva smo napravili. Želimo biti bolji u sljedećim utakmicama."

Hrvatska je pobjedom protiv Turske popravila dojam nakon remija s Walesom na Poljudu. Hrvatskoj slijedi završnica Lige nacija u šestom mjesecu, a kvalifikacije za Europsko prvenstvo nastavlja tek 8. rujna, kad igra domaću utakmicu s Latvijom. (rv)



Tagovi

TurskaTurska nogometna reprezentacijaStefan KuntzKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti