Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Poznato je tko Gattusu treba za jači Hajduk, na potezu je Kalinić

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 20.06.24. | 08:01

Bijeli u Splitu treniraju dva puta dnevno pod novim trenerom koji zna što mu fali

Nakon što je odrađeno predstavljanje novog trenera Hajduka, velike zvijezde Gennara Gattusa, Bijeli su počeli s pripremama na kojima se odazvalo 30 igrača, čekaju se još Rokas Pukštas, Niko Sigur i Aleksandar Trajkovski koji su dobili dulji odmor do 25. lipnja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Također, po završetku hrvatske avanture na Euru, moći će računati na Ivana Perišića, no on će zasigurno dobiti predah prije nego što se uključi u rad s Bijelima.

Nema Laszla Kleinheislera i Josipa Brekala koji se vraćaju u Panathinaikos, odnosno Fiorentinu, no priča s krilnim igračem, rođenim Zagrepčaninom, još nije gotova, poručio je to i sportski direktor Nikola Kalinić koji je u pregovorima s njim i svojim nekadašnjim klubom oko mogućeg modaliteta ostanka. Brekalo je skup, želio bi probati izboriti se za veću minutažu u Firenci, no Bijeli ga i dalje žele.

Ukoliko se on ne vrati, a Emir Sahiti se proda, ostaje upražnjeno mjesto desnog krila, baš tu poziciju je Gattuso označio kao prioritetnom u prijelaznom roku. Dakako, želi i napadača, jer je Marku Livaji u formaciji 4-2-3-1 namijenio u dogovoru s Kalinićem mjesto polušpica.

Traži se 'prima punta', vidjet ćemo je li Edin Džeko prevelik zalogaj, a na tom mjestu od koristi bi mogao biti mladi Mate Antunović, član srebrne generacije juniora koji se vratio s posudbe u Monzi gdje je nastupao za njihovu U19 momčad i skrenuo pozornost golovima, ali nije nastupio za prvu momčad pa se nije aktivirala opcija otkupa. Dakako, ima još vremena i za to, no momak koji je bio jedan od glavnih pretprošle sezone u juniorskoj momčadi koja je stigla do finala Lige prvaka mladih, možda je zaslužio priliku te bi mogao biti pričuvno rješenje za glavnog centralnog napadača kojega Gattuso traži. Uostalom, i umirovljenjem sada sportskog direktora Kalinića, otvara se mjesto u napadu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

'Metla' još nije počela, premda je Kalinić kada je predstavljan najavio odlaske te da ima viziju koje igrače želi zadržati, no to je pomalo komplicirano, jer svi koji su se pojavili na pripremama imaju važeće ugovore. Nije tajna da Leon Dajaku, Ferro, Yassine Benrahou i Ismaell Diallo nisu pokazali što se očekivalo, no ako će se rastajati s njima to je složeno jer ih se treba namiriti ukoliko ne pronađu drugi klub.

Dakle, prioritet su krilo i napadač, no i vezni igrač koji bi djelovao u sredini nakon što je otišao Vadis Odjidja-Ofoe, te dok se ne oporavi Mihael Žaper, pa bi to prilike mogao Marko Capan, kapetan srebrnih juniora koji se kalio u Širokom Brijegu. Zanimljivo će biti provjeriti kako se u staroj sredini snalazi Madžid Šošić koji je odigrao jako dobru sezonu u Sloveniji. On također može biti iskoristiv na krilu.

No, teško će vjerovati mladima, jer za ulazak u Konferencijsku ligu trebaju iskusni igrači koji mogu ganjati rezultat i donijeti Hajduku dio budžeta plasmanom u skupinu. Gattuso sigurno ima na radaru nekoga iz svoje baze podataka, no Bijeli rade u tišini, a velike stvari počet će se u prijelaznom roku događati tek kada završi Euro.

Sportski direktor je naglasio da se neće dovoditi igrače da bi se samo dovodilo pa ih se kasnije ne možeš riješiti, sve to poučen potezima koje je vukao njegov prethodnik Mindaugas Nikoličius, istina u dobroj namjeri, jer ne može se svaki put pogoditi, pogotovo kada Hajduk nije u prvom redu za biranje, nego čeka da se namire klubovi koji su po rangu ispred u platežnoj hijerarhiji.

Džeko, Ivan Rakitić, Nikola Moro – to sve zvuči optimistično, no koliko je blizu relnosti, pokazat će prijelazni rok. Jer, dolaskom Gattusa, otvaraju se mogućnosti za dovođenje nekoga koga je on trenirao te bi bio pojačanje na suficitarnim pozicijama.

Ovaj kadar bi trebao biti dovoljan za prolaz prve prepreke u 2. pretkolu Konferencijske lige, sada kada se zna da Bijeli igraju s Torshavnom s Ovčjih Otoka. Prvi susret je 25. srpnja u Poljudu, otvaranje je to sezone, pa dolazi Slaven Belupo, a potom se ide na daleki put na uzvrat. A forma će se brusiti u Sloveniji od 1. do 10. srpnja kada će Bijeli odigrati četiri pripremna dvoboja, između ostalih s Šahtarom i Fenerbahçeom što su jako dobri testovi za ono što slijedi...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukGennaro GattusoNikola KalinićpripremeMarko LivajaJosip BrekaloMate AntunovićMadžid ŠošićMarko CapanEdin DžekoNikola MoroIvan RakitićKonferencijska ligaHrvatska nogometna ligaIvan PerišićEmir Sahiti

Ostale Vijesti