REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Portugalska zvijezda ostvarila još jedno veliko postignuće protiv Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.09.24. | 10:38

Napadač star 39 godina burno je proslavio slanje lopte u mrežu u 34. minuti za vodstvo od 2-0.

Kapetan portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo zabio je u četvrtak navečer gol u pobjedi od 2-1 nad Hrvatskom, što mu je 900. pogodak u profesionalnoj nogometnoj karijeri.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Napadač star 39 godina burno je proslavio slanje lopte u mrežu u 34. minuti za vodstvo od 2-0. 

"Bila je to emocija", rekao je nakon utakmice na "Stadionu svjetla" (Estadio da Luz) u Lisabonu.

"Čini se da je broj od 900 golova tek neka prekretnica, ali samo ja i ljudi oko mene znamo koliko je teško svakodnevno raditi da budeš fizički i psihički sposoban doći do tog broja", dodao je.

Igrač saudijskog Al-Nassra, te nekadašnji golgeter Real Madrida, Juventusa, Manchester Uniteda i Sportinga, napomenuo je da je "dugo vremena želio dosegnuti taj broj golova".

"Znao sam da ću to ostvariti jer sam nastavio igrati nogomet pa je prirodno što se to dogodilo", izjavio je.

Rekao je da je s Portugalom osvojio dva trofeja, Europsko prvenstvo 2016. i Ligu nacija 2019., a da je upravo to ono što je htio.

"Ove druge stvari me ne motiviraju, ali u svakom trenutku uživam u nogometu", izjavio je. "Rekordi dolaze prirodno. Ja ne rušim rekorde, oni mene prate".

Portugal je pobijedio Hrvatsku s 2-1 u 1.kolu Lige nacija. To je jednima i drugima bila prva utakmica nakon Europskog prvenstva odigranog u Njemačkoj prije dva mjeseca.

"Moram istaknuti odličnu igru ​​obje momčadi, koje su se pokazale jako dobrima", rekao je Ronaldo.

"Bilo je trenutaka u utakmici u kojima smo patili, ali smo se znali nositi s time, što je važno. Mislim da smo zasluženo pobijedili", dodao je.

Portugalski izbornik Roberto Martinez rekao je na konferenciji za medije da je bitna Ronaldova "predanost reprezentaciji i primjer koji daje ostalim igračima i mlađim generacijama". "On je strijelac, vrlo inteligentan igrač u šesnaestercu i današnji pogodak to pokazuje", izjavio je.

Martinez je poručio da reprezentacija i dalje treba koristiti Ronalda, unatoč njegovim godinama.

"Čestitam mu na 900 golova. Bilo je sjajno za navijače vidjeti tako važan trenutak, posebno na dan u čast Pepea", rekao je.

Branič Pepe, koji je 141 put nastupio za Portugal, povukao se iz reprezenzntacije u dobi od 41 godine nakon posljednjene utakmice Europskog prvenstva, odnosno četvrtfinala s Francuskom u kojem je Portugal izgubio na jedanesterce. Uoči utakmice s Hrvatskom odana mu je počast na stadionu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Portugalska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti