Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Popis za Šerif: Kulenović se vraća u kadar, jedan napadač otpao, Majer sigurno ostaje do kraja kvalifikacija

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.08.21. | 08:19

Na popisu nema Nevistića.

Dinamo je prijavio 33 igrača koji će konkurirati za dvije utakmice playoffa Lige prvaka koje Modri 17. i 25. kolovoza igraju protiv Šerifa iz Tiraspola. Najveća "promjena" dogodila se napadu. Na popis je uvršten Deni Jurić, a na listu se vratio i Sandro Kulenović, dok je s iste ispao Komnen Andrić.

Također, na listi nema Ivana Nevistića, mladog vratara koji je još početkom godine postao članom Dinama, ali je ostao do kraja sezone na posudbi u Rijeci. Planiralo se prodati Dominika Livakovića i da će se Danijel Zagorac i Nevistić boriti za plavu jedinicu u aktualnoj sezoni. No, Livaković je i dalje tu, ne čini se da će na ljeto u inozemstvo, što znači da je Nevistić s potencijalne 'jedinice' pao prvo na 'trojku', a sada, čini se, i na 'peticu'.

Naime, osim Livakovića i Zagorca, Dinamo je za Ligu prvaka još prijavio Dinka Horkaša i mladog Nikolu Čavlinu. Nevistić je izostavljen s popisa.

Na popisu, dakako, nema ni Rasmusa Lauritsena koji će zbog ozljede aduktora pauzirati oko mjesec dana te Makra Tolića kojeg zbog ozljede već neko vrijeme nema u kadru prve momčadi. Zato su se na popisu, osim Čavline, pronašla još četvorica juniora: Martin Baturina, Ivan Šaranić, Tomislav Duvnjak i Fran Tomek.

Dakako, posljednjih dana puno se priča o Lovri Majeru. Rennes je prvo ponudio 12 milijuna eura, pa 12 plus tri milijuna bonusa i u ovom trenutku dosta je realna opcija da će ponajbolji igrač Dinama u ovoj sezoni napustiti Maksimir. Ali, ne prije nego što s Dinamom pokuša izboriti Ligu prvaka. Majer sigurno ostaje u Dinamu do kraja kvalifikacija, probat će s Dinamom izboriti elitno klupsko natjecanje, a onda će donijeti odluku o nastavku karijere.

Na kraju, ako Dinamo izbori Ligu prvaka, možda je za Majera bolje biti predvodnik europske momčadi i najvećeg favorita za naslov u domaćem prvenstvu, nego dio momčadi koja ne može do titule u svojem prvenstvu, a pitanje je hoće li uopće igrati europsku jesen. Naime, za ulazak u Konferencijsku ligu, Rennes tek treba svladati neugodni Rosenborg.


Popis prijavljenih igrača za dvoboje protiv Šerifa:

Golmani: Dominik Livaković, Danijel Zagorac, Dinko Horkaš, Nikola Čavlina

Desni bekovi: Stefan Ristovski, Sadegh Moharrami

Lijevi bekovi: Francois Moubandje, Daniel Štefulj

Stoperi: Kevin Theophille Catherine, Dino Perić, Josip Šutalo, Stefan Milić

Veznjaci: Arijan Ademi, Kristijan Jakić, Josip Mišić, Bartol Franjić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Marko Bulat, Amer Gojak, Martin Baturina, Ivan Šaranić, Tomislav Duvnjak, Fran Tomek

Krila: Mislav Oršić, Lirim Kastrati, Luka Menalo, Dario Špikić, Jakov Anton Vasilj

Napadači: Bruno Petković, Duje Čop, Deni Jurić, Sandro Kulenović



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoSandro KulenovićIvan NevistićLovro Majer

Ostale Vijesti