PIROSCHKA VAN DE WOUW/Action Images
PIROSCHKA VAN DE WOUW/Action Images

Francuzi ne odustaju od Lovre Majera: Povećali cifru ne bi li slomili Dinamo

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.08.21. | 10:58

Majerov odlazak naštetio bi Dinamovim ambicijama u Europi.

Još jučer se pročulo da francuski prvoligaš nastoji dovesti Lovru Majera za 12 milijuna eura. Osim što je jedan od najperspektivnijih igrača Dinama, Majer je u aktualnoj sezoni po mnogima i najbolji igrač kluba koji je stigao na prag Lige prvaka.

Majer je igrač kojeg se dosta uspoređuje s Lukom Modrićem, ne samo zbog fizionomije, nego i stila igre. I Modrić je u početnoj fazi karijere igrao Majerovu poziciju, statistika im je u Dinamu vrlo slična, iako Majer ima dosta bolji momčadski rezultat iza sebe. No, sama činjenica da ga se uspoređuje s jednim Lukom Modrićem dovoljno govori o Majerovoj kvaliteti.

Dinamu ulazak u Ligu prvaka donosi između 22.5 i 25 milijuna eura, ako se upiše pokoja pobjeda u grupi, pojača marketing i prodaja ulaznica, još znatno više. Francuzi su svjesni da je 12 milijuna eura za igrača koji ima mjesta u reprezentaciji Hrvatske i koji bi se vrlo brzo mogao priključiti Vatrenima u pohodu na obranu srebra, malo, stoga su, tvrdi francuski novinar Loic Tanzi, podebljali ponudu na 15 milijuna eura. Točnije, riječ je o 12 milijuna + bonus od 3 milijuna eura.

Jedine alternative Majeru na poziciji desetke u Dinamu je Luka Ivanušec koji je također na meti inozemnih klubova te Marko Tolić kojeg neko vrijeme zbog ozljede nema u kadru. Majerovu poziciju mogu odigrati još neki igrači, poput Marka Bulata i Amera Gojaka, zatim mladih Martina Baturine i Ivana Šaranića, pa čak i Bruno Petković može igrati tu klasičnu 'desetku', međutim, odlazak Majera značajno bi utjecao na ambicije prvaka Hrvatske u europskim natjecanjima ove sezone.


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoRennesLovro Majer

Ostale Vijesti