REUTERS/Aleksandra Szmigiel
REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Poljska zvijezda brani suigrača i divi se hrvatskom kapetanu: “On mi je inspiracija“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 12:00

Nastup 19-godišnjeg debitanta protiv Portugala i dalje je glavna tema u Poljskoj, a Hrvatsku dočekuju s velikim respektom

Ne stišavaju se u Poljskoj reakcije nakon poraza od Portugala (1-3) u Ligi nacija. Na udaru je izbornik Michal Probierz, glavni igrač Robert Lewandowski požalio se na izgled napadačkog dijela momčadi, a mediji i javnost najviše kritiziraju izbornikovu ideju da od prve minute na teren pošalje Maxija Oyedelea, defanzivnog veznog, koji je dobio priliku debitirati u tako teškoj utakmici, unatoč činjenici da je za Legiju ove sezone odigrao tek 269 minuta. Od toga 183 u prvenstvu! Obrušili su se mnogi na izbornika, nisu birali riječi niti o izvedbi Oyedelea, koji se nije najbolje snašao protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, osim izbornika, iza 19-godišnjeg veznjaka stali su i suigrači. Brane ga, daju mu podršku, ne smatraju ga nimalo krivim za lošu izvedbu i poraz od Cristiana Ronalda i društva. Tako je u ponedjeljak, najavjujući utakmicu s Hrvatskom u Varšavi (utorak, 20.45) potporu Oyedeleu dao i Piotr Zielinski, jedna od najvećih zvijezda reprezentacije, po mnogima i jedan od rijetkih, koji trenutno u Poljskoj zaslužuju prolaznu ocjenu. Veznjak Intera bio je i strijelac protiv Portugala, vratio je Poljake u igru nakon 0-2, no, to je bilo i sve što uspjeli napraviti u subotnjoj utakmici.

"Maxi sjedi s nama za stolom pa smo imali i prilike popričati. Reći mu neke stvari. Maxi je imao lijepih trenutaka, za njega je to bio poseban susret. Igrao je protiv sjajne momčadi na tako velikom stadionu. Mislim da mu se ovo prvi put dogodilo u karijeri. Vidim puno potencijala u njemu da bude klasan igrač na ovoj poziciji.", brani Zielinski svojeg suigrača.

A onda je i najavio utakmicu s Hrvatskom, pogotovo svoj dvoboj protiv Luke Modrića. Hrvatski kapetan, kao i drugdje na svijetu, uživa veliko poštovanje i kod poljskih igrača.

"Sve me impresionira u igri Luke Modrića. Jedan od najboljih veznjaka posljednjih godina, osvajač Ballon d'Or, sustavno osvaja Ligu prvaka. Takvom igraču ne možete izdvojiti samo jednu stvar. On ima sve! Ima 39 godina i sjajnu karijeru, a u u Osijeku je protiv nas pokazao kako i danas igra ključnu ulogu na terenu. Trčao je po cijelom terenu, stalno je pokretao napade, on je igrač koji mi je inspiracija." (T.N.)



Tagovi

Piotr Zelinskipoljska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaLuka ModrićLiga nacija

Ostale Vijesti