Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Po prve bodove Gorica kreće bez Suka, a Šibenik bez Delića

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.07.22. | 08:03

Optimistične najave iz tabora Gorice i Šibenika uoči međusobne utakmice koja se igra u subotu u Velikoj Gorici

U minskom polju od rasporeda, Gorica igra najlakšu utakmicu u uvodu HNL-a. Današnji sraz sa Šibenikom u Velikoj Gorici (18.55) trebao bi biti lakši dio posla s obzirom na to da su prvenstvo otvorili u Osijeku a nakon ovog kola putuju na Poljud i Rujevicu. Na premijeri protiv Osijeka su poprilično kartonirani. Šest žutih i crveni Julardžije

“To isključenje je plod neiskustva i velike želje. Krivo je primio loptu, htio je ispraviti. Međutim, bar tri kartona su bila bez veze. Kriterij je bio loš”, dojam je Toplaka koji će sastaviti momčad bez Suka koji je ozlijeđen.

“To je hendikep za nas, no kako vrijeme odmiče sve smo kompletniji i brojniji. Kroz tjedan ćemo igrati prijateljske utakmice koje su prilika da se neki nametnu i izbore minutažu. Sada smo pobijedili Dubravu 1:0, iznenadio me Kapulica koji je iskoristio minutažu i ako moram nekog izdvojiti onda je to on”, reći će trener Gorice svjestan da ga u subotu čeka zahtjevna utakmica.

“Teška utakmica, teško vrijeme i težak protivnik. Ono što me veseli je analiza Osijeka koja je pokazala da smo odigrali dobro. Nisu nam složili niti jednu 100-postotnu šansu. Naravno da smo griješili, davali im poklone ali mislim da se dižemo i da ćemo biti bolji kako vrijeme odmiče. I kako ćemo to pokazati već protiv Šibenika”, poručio je Samir Toplak.

S druge strane, Damir Čanadi također nosi pozitivne dojmove iz premijere koju je Šibenik igrao s Rijekom.

“Imali smo više prigoda za pogodak od Rijeke, ali svjestan sma kako je rezultat jedino mjerilo i boli nas taj poraz. No, to je stvar prošlosti i moramo se okrenuti onome što nas čeka protiv Gorice”.

I Šibenik je puno radio tijekom prijelaznog roka, sigurno treba vrijeme da se sve to uhoda.

“Doveli smo 14 novih igrača. I to one koji su u skladu s našim budžetom. Osim Austrijanca Salomona, većina njih je bez ritma pa je nerealno očekivati da odmah budemo u top izdanju. Trebamo vrijeme”.

U Veliku Goricu Šibenik je otputovao s tri nova imena. Bernardo Matić, Martin Pajić i Mislav Matić.

“Dobro je da imamo širinu kadra jer jaka klupa daje pozitivan impuls momčadi”.

Što se utakmice tiče, trener Šibenika smatra da su šanse identične za obje momčadi.

“I oni su izgubili od jake momčadi kao i mi. Smatram da su zakinuti jer im je penal suđen a da to nije bio. Mi se pripremamo za svaku utakmicu da dobijemo, s takvim pristupom idemo i protiv Gorice”, zaključak je Čanadija koji još uvijek ne može računati na Ivana Delića za kojeg se očekuje povratak u konkurenciju sljedeći vikend protiv Lokomotive.

Utakmica Gorica - Šibenik igra se od 18.55 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici

Glavni sudac utakmice je Ante Čulina (Zagreb), a pomoćnici su mu Kristijan Novosel (Valpovo), Anto Marić (Zagreb) i Goran Pečarić (Zagreb). VAR sudac je Dario Bel (Osijek), dok je AVAR Kruno Šarić (Županja).

MOGUĆI SASTAVI:

Gorica (4-3-3)

Banić - Raspopović, Jovičić, Krizmanić, Keita - Golubickas, Kalik, Pršir - Mitrović, D. Jurić, Fruk

Šibenik (3-4-3)

Rogić - M. Matić, Mesa, Perić - Dolček, Salomon, Rak, Arai - Čurić, Čop, Kreković

HNL, 2. kolo

Petak, 22. srpnja

Istra 1961 – Varaždin 1:2

Subota, 23. srpnja

Gorica – Šibenik 18.55

Slaven Belupo – Dinamo 21.00

Nedjelja, 24. srpnja

Lokomotiva – Osijek 21.00

 

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HNK GoricaNK ŠibenikHNLSamir ToplakDamir Čanadi

Ostale Vijesti