Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

PAOK i Olympiacos žele Petkovića, klub iz Soluna spreman platiti dva milijuna godišnje!?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 13:00

Dva grčka velikana imaju istu ideju, dovesti Dinamova napadača. Odšteta nije problem, ali jest Petkovićeva plaća

Još 13 dana traje popust na Brunu Petkovića. Do 15.srpnja njegova je cijena 2,5 milijuna eura, u Dinamu čekaju rasplet te priče i konačnu odluku hoće li kapetan i najbolji igrač ostati u Maksimiru. Ili će Modri morati potražiti alternativu. S obzirom da se zna da Dinamo češlja tržište napadača, logično je zaključiti da se spremaju na Petkovićev odlazak.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A svakodnevno se pojavljuju nova imena klubova, koji bi ga htjeli dovesti. Navodno je Petković odbio izdašnu ponudu iz Saudijske Arabije, nije u ovom trenu zainteresiran za odlazak u 'egzotiku', više bi volio igrati u Europi, ali, ako odlazi iz Dinama, želi taj transfer i unovčiti. Prema nekim, neslužbenim informacijama, Petković ne želi ići ispod dva milijuna eura godišnje, to je donja granica, a dosad takvu ponudu iz Europe nije dobio. Ima dosta klubova, koji su spremni platiti odštetu, to nije problem, ali problem je, zasad, upravo Petkovićev ugovor. Primjerice, Fiorentina je nudila 1,8 milijuna godišnje, u tom je rangu, navodno, i Bologna i te je ponude Petković stavio 'ad acta'.

Sad se ponovno pojavila informacija, koju smo neki dan publicirali, da Petkovića želi Olympiacos. Klub iz Pireja, također, spreman je platiti odštetu od 2,5 milijuna eura, no, grčki mediji nagađaju da Olympiacos ne može ispuniti Petkovićeve zahtjeve. Prema nekim glasinama, grčki velikan može platiti 1,5 milijuna godišnje plus bonuse, tako bi se svota mogla popesti do dva milijuna eura, međutim, veliko je pitanje je li to dovoljno. No, sad se, doznajemo, u borbu za Petkovića uključio i grčki prvak PAOK. I taj bi se klub mogao približiti tim iznosima. Naravno, ako Petković pristane doći u Solun. Možda bi ta ponuda išla i iznad dva milijuna eura. Netto! PAOK igra u kvalifikacijama Lige prvaka, kao i Dinamo, pa nudi Petkoviću i tu pozornicu, ali, naravno, sve je to još u začetku i daleko od dogovora. Uostalom, u kontekstu PAOK-a spominjali su se i Josip Mišić i Marko Livaja pa su te priče ipak vremenom utihnule.

Pojavila su se i šuškanja da bi Dinamo na kraju mogao ipak ponuditi Petkoviću nešto veći ugovor, da bi se Modri mogli 'rastegnuti' još nekoliko stotina tisuća eura i pokušati time zadržati Brunu, međutim, iznose od dva ili više milijuna eura godišnje ne mogu 'pratiti'. U svakom slučaju, u idućih 13 dana sve bi trebalo biti jasnije, nakon 15.srpnja Dinamo će diktirati potencijalnu odštetu Petkoviću, do tada je sve u njegovim rukama.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Bruno PetkovićGNK DinamoPAOKOlympiacosLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti