Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Španjolac 9/11 stiže na liječnički, Pjaca još čeka konačan dogovor klubova!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 14:45

Dinamo i službeno krenuo s pripremama, do odlaska u Austriju očekuje se dosta prekrajanja popisa

Na popisu igrača Sergeja Jakirovića, koji su počeli s pripremama, nalazi se trenutno 38 igrača. No, sam Jakirović rekao je da će u Austriju 8.srpnja povesti njih 26 ili 27 plus četiri vratara. Trenutno su na listi petorica golmana (Nevistić, Zagorac, Filipović, Krkalić i Rajić), jedan od njih će otpasti, a na 'popisu 38' trenutno su i Marko Bulat i Boško Šutalo, koji bi danas ili sutra trebali potpisati za Standard. Bit će još i dolazaka, popis će se sigurno još prekrajati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, svojevrsno je iznenađenje što Dinamo još nije predstavio Marka Pjacu kao novog igrača i stavio ga na taj popis. Što je odmah probudilo sumnju da se oko njegova transfera iz Rijeke nešto zakompliciralo. Pjaca je još prošli tjedan prošao liječnički pregled, što se čeka?

"Pregovaramo. Pjaca je jedan od naših prioriteta, on je dijete Dinama", rekao je Jakirović. Prema našim informacijama Pjaca je već potpisao za Dinamo, riješio i te formalnosti, Dinamo je aktivirao klauzulu od 1,5 milijuna eura, kolika je njegova odšteta. Međutim, još traje dogovor klubova, Dinama i Rijeke, oko načina i intenziteta isplate. Od tih 1,5 milijuna eura Pjaca ima pravo na polovicu iznosa, što značilo da Rijeka ima pravo na 750 tisuća, a da bi se Dinamo mogao onda dogovoriti s Pjacom oko ostalih 750 tisuća. No, to je tako u računici 'za stolom', na papiru Dinamo mora, da bi aktivirao klauzulu, Rijeci platiti 1,5 milijuna, jer samo u tom slučaju Rijeci su vezane ruke oko Pjacine sudbine. Sad Dinamo i Rijeka, a Mišković je poslovično tvrd pregovarač, pokušava pronaći model po kojem ne bi platio svih 1,5 milijuna ili kako bi taj iznos što više vremenski razvukao. Transfer, kaže više izvora, nije upitan, Pjaca će igrati za Dinamo, ali treba riješiti te detalje, knjigovodstveno i bankovno.

A dok se čeka objava Pjacina povratka, Dinamo rješava i posljednje detalje dolaska Raula Torrentea, stopera Granade. On bi se u srijedu trebao pojaviti na liječničkom pregledu, ako ga prođe (a imao je ozljedu koljena, zbog čega treba biti oprezan sa zaključcima) do kraja tjedan potpisat će ugovor. Zanimljivo je, 193 cm visoki Španjolac, rođen je na datum, kad je crnim slovima ispisana moderna svjetska povijest. Naime, na svijet je došao 11.rujna 2001, baš u vrijeme napada na njujorške tornjeve. No, od 'Tornja iz Murcije', kodnog imena 9/11, očekuje se da neće urušiti, već učvrstiti Dinamovu obranu i da će Modri njegovim dolaskom (pričekajmo dok bude formalno) riješiti polovicu pitanja u obrani. Jer, traži Dinamo još jednog stopera...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Raul TorrenteMarko PjacaGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti