Germanijak.hr
Germanijak.hr

Jakirović: “Gattuso je dobra reklama za HNL“. Kačavenda na popisu, Pjace još nema!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.07.24. | 12:46

Dinamov trener otvorio je sezonu i pripreme Modrih, najavio pojačanja i odlaske i popis igrača na pripremama

Sergej Jakirović, u novoj opremi, novog sponzora, otvorio je i službeno Dinamove pripreme. Iako su se igrači okupili već u subotu i odradili testiranja i prve treninge, ponedjeljak je službeno prvi dan priprema.

"Pet tjedana odmora je iza nas, to je veliki period. Odmorili smo se fizički i mentalno, ne znam kad sam u životu imao toliki odmor. Dečki su došli u dobrom stanju, dva treninga su jako dobra, sad ćemo nastaviti na porastu funkionalnih sposobnosti. Onda idemo u Austriju, priključuju se Petković, Baturina i Hoxha, igrat ćemo tri utakmice. Besiktas, Krivbas i CSKA 1948, igrat ćemo generalku sa Šahtarom, još tražimo protivnika za 23.srpnja", kazao je u uvodu Jakirović.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naravno, Dinamo je u odličnoj situaciji, na pragu Lige prvaka, s Europskom ligom u rukama.

"Kad ostvariš, kao mi prošle sezone, sve ciljeve, puno je lakše. Prvi put da smo osigurali Europsku ligu, imamo 10 osiguranih utakmica, možemo reći da smo prezimili, potencijalno Liga prvaka. Trebamo sve napraviti da pokušamo ući u Ligu prvaka! Zahvaljujem navijačima, ono što se dogodilo na kraju na Trgu bilo je fenomenalno, jedna nevjerojatna podrška. Volio bih da nastavimo na valu te pozitive."

Kakvo je stanje u prijelaznom roku?

"Može se očekivati još imena, aktivni smo na tržištu. Ali, radimo u tišini, planski, sve što smo dosad gledali. Pregovara se, ne ovisi sve o nama."

Objavio je Jakirović i popis igrača, koji su krenuli u pripreme. Na njemu je čak 38 imena, ali nema Marka Pjace.

"U pregovorima smo, kad bude službeno bit ćete obavješteni. Pjaca je jedan od naših prioriteta, on je velika kvaliteta, dijete Dinama."

Otišli su Drmić, Halilović, Kaneko i Vidović, pred transferom u Standard su i Bulat i Šutalo?

"Svi su oni utkali komadić sebe u taj uspjeh. Nismo našli zajednički jezik oko Vidovića i Kaneka, što će biti u budućnosti, vidjet ćemo. Što se Bulata i Šutala tiče, pregovara se, pokazala se prilika za njih, prilika i za igrače da ih plasiramo u još bolje lige."

Kako je vidio Dinamove igrače na Euru?

"Solidno. Svi smo očekivali da ćemo proći grupu, ali treba analizirati da bude bolje. No, to što su napravili u šest godina, to je sjajno, sami su podignuli letvice očekivanja. "

Kako vidi Hajdukov prijelazni rok i dolazak Gennara Gattusa na klupu?

"On je dobra reklama za našu ligu, veselimo se međusobnim dvobojima pa ćemo vidjeti kakva je situacija. Što se tiče imena koja se spominju na Poljudu, također, dobra reklama. Ali, mi smo koncentrirani na sebe, gledamo da mi budemo što jači, ali nam je jasno da se i konkurenti pojačavaju."

Šotiček? Dolazi li on? A Gnezda-Čerin?

"Spominje se puno imena. Nekad saznam i od medija tko dolazi u Dinamo. Aktivni smo na tržištu, samo to ću reći. Za Gnezda-Čerina poslali smo ponudu, on igra dobro na Euru, vidjet ćemo."

Beljo je odbio Dinamo?

"Ako ste objavili da nas je odbio,onda valjda jest. Imamo više opcija."

Na kojoj pozicijama se traže pojačanja?

"U svakoj liniji po jedan igrač, ovisi i tko će otići. U vezi nas ima dosta, krila su nam otišla, Vidović i Kaneko, tu tražimo igrače. Ovisi i hoće li Petković otići, u zadnjoj liniji također gledamo pojačanja."

Koliko će igrača biti na popisu za pripreme u Austriji od 8. do 17.srpnja?

"U Austriju će ići 26, 27 plus četiri vratara, ovisi o dolascima i odlascima."

Razmišlja li o promjeni sustava?

"Profil igrača, koji su tu mogu igrati u više sustava. Ali, ovisi i o protivnicima koje smo dobili. Imat ćemo plan A i plan B."

Stigao je vratar Ivan Filipović?

"Vodio sam ga u Sesvetama. Bio je nekoliko sezona u FC Parisu, istekao mu je ugovor. Želimo imati dobru konkurenciju, Nevistić je broj jedan, da može puhati za vrat."

Spomenimo i da je na popisu Lukas Kačavenda. I on će s Dinamom odraditi pripreme, trebao bi biti i na putu za Austriju.



Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti