Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Osijek mora pokazati da je spreman za velike stvari

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.07.24. | 08:00

Novu seoznu Osijek otvara sudarom 2. kvalfikacijskog kola za Konferencijsku ligu u kojem je domaćin Levadiji iz Tallinna (20 sati)

Osijek otvara novu sezonu na način na koji su to priželjkivali i zaslužili; europskom predstavom na Pampasu. S druge strane je Levadia iz Tallinna. Iako će u najavi reći da je to jedan od jačih protivnika koje su mogli dobiti u tom drugom kvalifikacijskom kolu za Konferencijsku ligu, izvjesno je kako Osijek ovisi sam o sebi. Respekt svakako, ali previše je Osijek kvalitetan i ambiciozan da bi se strahovalo od predstavnika Estonije.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bilo je zanimljivo u najavi gledati Frederica Coppitellija. Nije se borio s rečenicama. Upravo suprotno. One su bile tečne, jasne i s konkretnom porukom. Uglavnom, trener Osijeka rekao je da jedva čeka da njegova momčad istrči na Opus arenu u njegovom debiju na trenerskoj klupi, ali i u seniorskom nogometu.

Ako mu je priprema na razini te najave, onda Osijek neće imati problema večeras u 20 sati.

Što se sastava tiče, za očekivati je kako će Coppitelli napasti svim raspoloživim snagama. To bi prema nekim našim procjenama trebali biti Čavlina na vratima, Guedes, Duarte, Jelenić i Jurišić u zadnjoj liniji. Soldo i Nejašmić na “šesticama”, Lima ispred njih dok će ofenzivni trolist činiti Matković na desnoj, Pušić na onoj lijevoj strani te Mierez u špici.

Upitan je nastup Kewala koji se požalio na ozljedu i vjerojatno neće dobiti priliku da se predstavi publici u Osijeku. U trening se vratio Mkrtčjan pa su svi ostali spremni za izazov koji nosi europska utakmica.

Levadija nije nepoznanica. U današnje vrijeme teško da se išta može sakriti. Kvalitetnom analizom i skautingom pa uz pomoć svih suvremenih alata - vjerujemo da je stožer Osijek “odšacao” goste do najsitnijeg detalje. Međutim, posve je jasno kako će Osijek biti taj koji će diktirati sve što ćemo večeras gledati na Pampasu. Oni su ti koji moraju preuzeti inicijativu, poslati jasnu poruku gostima gdje su stigli i uzeti rezultat koji jamči uzvrat lišen bilo kakvog stresa. Dobra predstava bit će mamac za navijače uoči početka nove HNL sezone u kojoj Osijek u prvih pet kola igra tri derbija. I tu će mnoge stvari o dosezima ove momčadi biti jasnije.

Iz kluba su poručili da će otvoriti vrata dva sata prije početka utakmice kako bi svi mogli na vrijeme zauzeti svoja mjesta na Opus Areni. Upozorili su i kako će se podaci na ulaznicama uspoređivati s onima na osobnim dokumentima pa će to svakako uzeti dio vremena pri ulasku na sam stadion. Iz kluba su sve poduzeli da premijera nove sezone bude spektakl, sada je vrijeme da igrači to isto naprave i jednom dobrom predstavom pokažu da ambicije Osijeka nemaju granica.


Dvoboj na Opus Areni počinje u 20.00 sati. Sudac je Jacob Karslen iz Danske. Pomoćnici su: Victor Skytte i Martin Markus, dok je četvrti sudac Jens Maae.

OČEKIVANI SASTAVI:

Osijek (4-2-3-1): Čavlina - Guedes, Duarte, Jelenić, Jurišić - Soldo, Nejašmić - Matković, Lima, Pušić - Mierez

Levadia (4-2-3-1): Vallner - Tur, Fomba, Heitor, Peetson - Ainsalu, Mavretić - Pedro, Musamba, Jakoviev - Felicio



Tagovi

MNK OsijekFederico CoppitelliKonferencijska ligaLevadia Tallinn

Ostale Vijesti