Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Osijek i Varaždin u mini derbiju za Europu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 08:17

Pomalo u sjedni Jadranskog derbija igra se vrlo važna utakmica u kojoj Osijek dočekuje Varaždin u dvoboju dva kluba koja imaju europskih ambicija

U normalnim okolnostima ovo je trebala biti prva runda borbe Osijeka i Varaždina za mjesta koja vode u Europu. Jer oba kluba imaju jasnu ambiciju da na kraju sezone budu putnici u europska natjecanja. Međutim, loš start Osijeka malo je kompromitirao plan, ali dvije HNL pobjede u nizu sugeriraju da se momčad Federica Coppitellija vraća ondje gdje joj je mjesto.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Moji momci zaslužuju dobru atmosferu. Spremni smo i želimo odigrati dobru utakmicu pred našim navijačima za četvrtu pobjedu u nizu”, rekao je trener Osijeka koji je svjestan kako se trijumf nad Varaždinom čeka već četvrtu godinu. Pet utakmica Osijek na svom stadionu nije dobio goste...

“Znamo da slijedi teška utakmica protiv momčadi koja je u 14 poluvremena čak u njih 13 sačuvala mrežu netaknutom. No, fokusirani samo na sebe i želimo nastaviti s izvedbama. Na dobrom smo putu i u dobrom momentu da ponovno izgradimo naš identitet. Nogomet se može gledati na više načina, ali na kraju se sve svodi na kreaciju dobrih prilika i realizaciju. Svidio mi se duh koji smo pokazali, moramo imati kvalitetu koju smo imali u prvom poluvremenu i želju za borbom”, putokaz je Coppitellija uoči dvoboja s Varaždinom u kojem neće puno mijenjati u odnosu na utakmicu s Lokomotivom. Iako su se Matković i Jugović žalili na neke sitne ozljede, obojica su spremna. U konkurenciju se vraća Ademi, a neće biti Hasića koji je suspendiran. Zapravo, čini se da će protiv Varaždina istrčati identična momčad kao prošle nedjelje uz iznimku na desnom beku gdje će umjesto spomenutog Hasića priliku od prve minute dobiti Omerović.

Kod Varaždina je isto dobra atmosfera. Četvrto mjesto na ljestvici, dva primljena gola i prepoznatljiva igra razlog su zadovoljstva Nikole Šafarića koji je u najavi naglasio kako se veseli dvoboju na Opus Areni.

“Sastat će se dvije momčadi koje su u pozitivnom nizu. Osijek se digao, pobijedio je u posljednja tri susreta, mi smo također od zadnjih pet susreta četiri dobili i jedan odigrali neriješeno, dakle bit će to nadmetanje dvije momčadi koje su u dobroj formi. Vjerojatno će biti puno navijača i dobra atmosfera na stadionu i na dobrom terenu. Veselimo se toj utakmici idemo uživati i pokušati napraviti dobar rezultat”, kazao je u najavi utakmice trener Varaždina dodavši da je jako dobro analizirao Osijek ali da mu je primarno kako će izgledati njegova momčad. Da je cilj nametnuti svoju igru, uzeti posjed pa kroz igru stvarati prilike.

Što se sastava tiče, Šafarić je u prilično komotnoj situaciji jer nema suspendiranih niti ozlijeđenih. Dakle, svi su na raspolaganju za mini derbi HNL-a kojeg će suditi Igor Pajač iz Sv. Ivan Zeline. Pomoćnici su: Vedran Đurak (Sv. I. Zelina) i Nikola Kečkiš (Virovitica). Četvrti sudac je Renato Lacić (Split). VAR je Duje Strukan iz Splita, a AVAR Ante Čuljak iz Zagreba. Utakmica na Opus Areni počinje u 17.30 sati.

Očekivane postave:

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Omerović, Jelenić, Tuia, Jurišić - Soldo, Dantas - Pušić, Mikolčić, Matković - Jakupović

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika - Maglica, Nekić, Ba, Boršić - Marina, Belcar - Mitrovski, Latković, Šego - Dabro



Tagovi

HNLNK OsijekNK Varaždin

Ostale Vijesti