NK Varaždin
NK Varaždin

Šafarić: “Veselimo se utakmici u Osijeku, idemo uživati, pokušati se nametnuti i napraviti dobar rezultat”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 27.09.24. | 12:04

Na druženju s novinarima osim trenera bio je i stoper Varaždina Ivan Nekić

U 8. kolu hrvatskog nogometnog prvenstva momčad Varaždina u nedjelju od 17 sati i 30 minuta očekuje gostovanje u Osijeku i susret s istoimenim domaćinom na Opus Areni.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dva dana uoči Derbija rijeke Drave pred novinare u Varaždinu sjeli su Nikola Šafarić i Ivan Nekić.

“Sastat će se dvije momčadi koje su u pozitivnom nizu. Osijek se digao, pobijedio je u posljednja tri susreta, mi smo također od zadnjih pet susreta četiri dobili i jedan odigrali neriješeno, dakle bit će to nadmetanje dvije momčadi koje su u dobroj formi. Vjerojatno će biti puno navijača i dobra atmosfera na stadionu i na dobrom terenu. Veselimo se toj utakmici idemo uživati i pokušati napraviti dobar rezultat”, rekao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Na raspolaganju će imati sve igrače koji su konkurirali i za nadmetanje s Istrom 1961.

“Dobro smo analizirali momčad Osijeka, imaju puno promjena u momčadi znaju izrotirati i vezne i sustav i otvaranje igre, ali više ćemo se pozabaviti sami sobom, da pokušamo nametnuti svoju igru, da pokušamo posjed staviti na svoju stranu, da se nametnemo kroz igru i da stvaramo što više prilika”, naglasio je Šafarić i dodao:

“Osijek igra slično kao i mi, prevladava kolektiv. Kod njih se osjeti odlazak Miereza, koji je nosio tu momčad i jako im je puno značio. Sada imaju kolektiv koji je također pun pojedinaca i svaku utakmicu može netko drugi iskočiti. Malo su se posložili i očekuje nas dobra, zahtjevna utakmica”, zaključio je Šafarić.

Na druženju s novinarima bio je i stoper Varaždina Ivan Nekić, koautor kod pobjedonosnog pogotka na posljednjem prvenstvenom susretu s Istrom 1961 u Varaždinu.

“Dobar ulazak u sezonu, a mislim da nije slučajno, što potvrđuje svaka sljedeća utakmica. Stabilnost, koju smo gradili prošle sezone, sada dolazi do izražaja i ako ovako nastavimo u pozitivnom tonu, iako će biti i slabijih utakmica,mislim da imamo pravo očekivati neke veće stvari. Sretan sam što sam sudjelovao kod pobjedonosnog pogotka u prošlom susretu. U Osijek se idemo potruditi da domaćinu prekinemo pobjedonosni niz, a produljimo naš. Osijek je u dobrom nizu, imali su malo slabiji ulazak u sezonu, puno je novih igrača. Analizirali smo ih, teže igri i mislim da će biti zanimljiva utakmica, u kojoj će se nešto i nas pitati”, rekao je Nekić.

Šafarić može biti zadovoljan njegovom igrom u dosadašnjem dijelu sezone jer podjednako kvalitetno ispunjava zadaće i u obrani i u napadu.

“Nije slučajno, kvalitetno se trenira i radi, imamo neke svoje osobne ciljeve i zadatke, koji su ukomponirani u ekipu i onda to ispadne kako treba. Često se priča da Zelenika nema previše posla, ali niti mi stoperi nemamo previše posla, jer kada cijela momčad djeluje s istim ciljem i odgovorno, onda svaki ima jednaku razinu angažmana”, poručio je Nekić.



Tagovi

NK VaraždinNikola ŠafarićIvan NekićNK OsijekOpus ArenaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti