Sanjin Strukic/Pixsell
Sanjin Strukic/Pixsell

Osijeku je promjena u sredini donijela bodove za bijeg s dna ljestvice

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.09.24. | 09:03

Trener Copitelli postavio je igru s dvije šestice (Dantas i Mikolčić) dok je ispred njih stavio Marka Soldu koji je bio najbolji igrač utakmice. I tu je Osijek dobio prevagu jer je osujetio tranziciju Lokosa.

Pjevajući se Osijek vratio kući. Nakon Slaven Belupa, vezali su drugi trobod i pobjegli s dna ljestvice HNL-a. Protiv Lokomotive bili su bolja momčad upravo za taj jedan gol koji im je na koncu i donio trijumf.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Federico Coppitelli je u Kranjčevićevoj poslao identičnu zadnju liniju s kojom je dobio Slaven Belupo. Promjene su slijedile u veznom redu gdje su uz Dantasa zaigrali Mikolčić i Soldo, dok je Pušić otišao na lijevo krilo.

I čini se da je upravo ta sredina dobila utakmicu protiv Lokomotive. Dantas i Mikolčić odrađivali su rudarske zadatke, dok je Soldo bio nešto ispred njih. A upravo je Soldo ponio epitet igrača utakmice jer je osim dodavanja Jurišiću za gol odigrao besprijekornu utakmicu a u suradnji s Mikolčićem i Dantasom osujetio najjače oružje domaćina - tranziciju.

“Cijelu utakmicu smo imali kontrolu lopte s dvije šestice Mikolčićem i Dantasom, dok se Soldo dobro snašao na poziciji ispred njih”, rekao je trener Coppitelli nakon utakmice i dodao kako su jako sretni punim paketom s kojim su se vratili iz Zagreba.

“Dobra igra i dobar rezultat. Imali smo fantastično prvo poluvrijeme, u onom drugom smo kontrolirali igru. Uvijek želim donijeti pozitivu jer igrači to zaslužuju. Bilo je lako predvidjeti naš put, sretan sam zbog kluba i navijača”, jasan je bio trener Osijeka čiji su igrači puno trke uložili, a po osvojenoj lopti nije bilo nabijanja već su je iznosili kroz pas igru, odnosno točnim dijagonalama tražili Jakupovića. Najbolji primjer za to bio je u samom uvodu igre kad je Dantas pronašao napadača Osijeka čiji udarac nije imao dovoljno preciznosti pa da Osijek već na početku odvede utakmicu u smjeru koji im odgovora.

“Imali smo naše najbolje poluvrijeme do sada. Znam da se izvana čini da je lako da se složi momčad. Međutim, dobili smo prije tri tjedna neke igrače i još pokušavamo".

Osijek je bio bolji i žustriji u sredini i tako sprečavao da se podvali lopta za Čopa ili Goričana. Bili su disciplinirani, sjajno se nadopunjavali. Kada bi se Soldi pridodao Dantas, Mikolčić je zatvarao i ostajao kao osigurač.

Dobra utakmica je iza Pušića i Matkovića koji su radili i trošili se u oba smjera, a naravno da treba ponovno spomenuti Malenicu koji je izvadio pokušaj Karačića kada je bilo najpotrebnije.

“Naš put je lako bilo shvatiti. Trebamo nastaviti raditi i pobjeđivati”, zaključio je Coppitelli.



Tagovi

HNLNK OsijekLokomotiva ZagrebFederico Coppitelli

Ostale Vijesti