Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Olić: „U zadnje vrijeme imao sam jako puno stresova, detektirali smo puno problema“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.09.24. | 19:20

Novopečeni izbornik U21 reprezentacije i strijelac drugog gola za Hrvatsku dali su komentar nakon 2-1 pobjede nad Ovčjim Otocima.

Ivica Olić i njegov stručni stožer debitirali su pobjedom na klupi hrvatske U21 reprezentacije koja je s 2-1 svladala Ovčje Otoke u Zagrebu (Rudeš) i, unatoč neuvjerljivoj igri zadržala drugo mjesto na kvalifikacijskoj ljestvici za Euro 2021.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Ekipa Ovčjih Otoka pokazala se jako čvrstom. Isti problem napravili su Portugalcima, no nakon primljenog drugog pogotka tada su se raspali. Mislio sam da ćemo i mi nakon gola za 2-0 mirno završiti utakmicu, posebno jer smo imali igrača više. Na kraju smo morali strepiti do samoga kraja koji je sviran dvaput. Moram priznati da u karijeri nisam vidio ono što je četvrti sudac napravio (sugerirao je glavnom sucu da ipak nije bio kraj, op.a.). No, dobro. Važna pobjeda, važna tri boda nakon tri uzastopna poraza", rekao je Ivica Olić.

Jedan od najboljih na utakmici bio je hrvatski vratar Čavlina koji je obranio nekoliko sjajnih prigoda.

"Moram pohvaliti našeg kapetana Nikolu Čavlina, koji proživljava teške trenutke u karijeri, svi znamo zbog čega. Pokazao je da je jedan karakteran momak, pravi kapetan. Vođa ove momčadi. Po meni možda i najbolji naš igrač. Pohvalio bih i Marka Soldu koji je bio naš najbolji igrač u duelima i primjer kako se bori za hrvatski dres".

Kako je bilo proživljavati zadnje dvije minute nakon što su gosti, unatoč igri s igračem manje, zabili za konačnih 2-1.

"U zadnje vrijeme imao sam jako puno stresova, primljenih golova u zadnjim sekundama od Albanije i Italije. Bilo je jako teško proživljavati zadnje dvije minute. Još smo doživjeli da čak i kada se svira kraj - nije bio kraj. Na kraju je sve prošlo sretno, ali i detektirali smo jako puno problema...".

Slijedi dvoboj protiv lidera skupine Portugala u Karlovcu.

"Za pet dana čeka nas jedan potpuno drugačiji protivnik, ujedno i favorit naše grupe. Portugal će nas kazniti za naše današnje propuste. Moramo biti bolji i brži u duelima", zaključio je Olić.

Franjo Ivanović u igru je ušao u nastavku utakmice. Prvo je sjajnom loptom izbacio Antona Matkovića koji je izborio crveni karton, a onda je i realizirao jedanaesterac kojeg je izborio Lukas Kačavenda.

"Najbitnije je da smo pobijedili. Bilo je nezgodno, sami smo si zakomplicirali život. Mogli smo i ranije zaključiti dvoboj. Pobjeda je tu, korak smo bliže našem cilju. Drago mi je zbog gola. Ali, najbitnija je pobjeda. Da smo bili spretniji ne bi se na kraju niti našli u ovoj situaciji. Morali smo biti oprezniji", rekao je donedavni napadač Rijeke.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska U21Ivica OlićFranjo Ivanović

Ostale Vijesti