REUTERS/David W Cerny
REUTERS/David W Cerny

“O napretku još ne možemo pričati. Dinamo? Jako teška utakmica!“

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.10.24. | 12:00

Momčad iz Salzburga u samoj završnici izbjegla je novi šokantan poraz i hrvatskog prvaka u Ligi prvaka ipak će dočekati u nešto vedrijem raspoloženju

Malo je nedostajalo da Red Bull doživi još jedan šokantan poraz. Nakon 0-4 u Ligi prvaka protiv Bresta pa 0-5 protiv Sturma, psihološki 'devastirani' Salzburg opet je hodao po rubu. Altach je na Red Bull Areni imao 0-1 sve do 84.minute, a onda se ukazao Konate i pogotkom te asistencijom za Baidooa okrenuo utakmicu i rezultat. Slavlje Salzburga (2-1) za ipak nešto mirniju pripremu za srijedu i dolazak Dinama u Ligi prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, daleko od toga da su svi problemi nestali preko noći i da Pep Lijnders, trener 'Bikova' može mirno spavati. Sama činjenica da su gosti tako dugo vodili, da je pobjeda jedva iščupana u završnici, pokazuje da je Salzburg još uvijek daleko od konačnog buđenja. Što, uostalom, priznaje i sam Lijnders.

"Uoči utakmice rekao sam da ćemo lakše do pobjede, ako zabijemo brzi pogodak. I imali smo šanse, mogli smo usmjeriti utakmicu u tom pravcu. No, nismo zabili, primili smo, ali smo do kraja vjerovali da se možemo vratiti. I to je najvažnije, kad si i u krizi, moraš nastaviti, pokušavati. Na kraju smo uspjeli preokrenuti. Imali smo 18 udaraca na gol, suparnik samo tri. Ali, ne možemo još pričati o nekom napretku, povratku samopouzdanja, daleko smo još od toga. Ipak, važno je da smo pobijedili, to je prvi korak.", pričao je Lijnders nakon pobjede i okrenuo se onome što dolazi. A to je u srijedu (20.45 sati) dvoboj s Dinamom u Ligi prvaka.

"Dinamo je snažna momčad i bit će to jako teška utakmica za nas. Morat ćemo dobro analizirati protivnika i pripremiti se na sve."

Inače, Lijnders je protiv Altacha prvi put ove sezone na vrata stavio Alexandera Schlagera. Kao i štošta, tako je i situacija s golmanima bizarna od početka sezone. Dakle, Lijnders je ljetos doveo na posudbu Janisa Blaswicha, 33-godišnjaka iz Leipziga. I, odmah mu dao kapetansku vrpcu! Što je izazvalo kritike navijača i javnosti, dok je Lijnders objašnjavao da je nakon teške prošle sezone tražio novo ime, novog igrača, koji će povezati svlačionicu i donijeti nešto drugačije. Da stvar bude još čudnija, Schlager, koji je postao pričuva, unatoč tome što je branio samo protiv nižerazredne Viktorije u Kupu, dobio je poziv u reprezentaciju. I branio za Austriju protiv Kazahstana (4-0) prošloga tjedna. To je dodatno pojačalo pritisak na Lijndersa, koji je, očito, pod tim pritiskom malo i popustio i vratio Schlagera na gol. No, tko će braniti protiv Dinama? Svojim odlukama Red Bullov trener, nesumnjivo, dodatno je zakomplicirao ionako tešku situaciju. Ali, svjestan je da pobjeda protiv hrvatskog prvaka u srijedu vraća Salzburg na pravi put, dvije pobjede u nizu sigurno bi donijele optimizam i samopouzdanje. A poraz... (T.N.)



Tagovi

Red Bull SalzburgGNK DinamoLiga prvakaPepijn Lijnders

Ostale Vijesti