REUTERS/Leonhard Simon
REUTERS/Leonhard Simon

Novo ime na listi želja Hajduka je kapetan Olimpije koji blista na Euru

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 08:01

Slovenci pišu da se jako sviđa Gattusu, premda se spominje još interes Seville i Eintrachta

Hajduk je u fazi izgradnje nove, natjecateljski jače momčadi koju slažu trener Gennaro Gattuso i sportski direktor Nikola Kalinić, pa se gotovo svaki dan u eteru pojavi neko novo ime na listi želja splitskoga kluba. Od ranije se spominju Edin Džeko, Ivan Rakitić, Ricardo Rodriguez i Tonio Teklić, a novost na zamišljenom popisu koji zna samo splitska struka, mogo bi biti i jedan aktualni slovenski reprezentativac.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Barem tako piše Ekipa, njihov ugledni sportski list na svom portalu, spominjući da se desetka Slovenije Timi Max Elšnik jako sviđa trener Bijelih Gattusu. Istina, Hajduk je u potrazi za veznim igračem koji može pokriti više pozicija, no što se tiče Elšnika, asistenta u remiju sa Srbijom na Euru, problem moglo biti to što su ga otkrili i drugi klubovi koji mogu platiti više od Hajduka.

Kapetan Olimpije od ranije je bio zanimljiv Eintrachtu, a sada se još pojavila i Sevilla te je pitanje mogu li Bijeli u konkurenciji s njima biti brži i pronaći načina za njegovo dovođenje.

Potekao je u malom klubu Zlatoličje odakle je otišao u Aluminij, pa je kao nada transferiran u Derby County, igrao za njihove U21 i U23 momčadi, te bio po posudbama u Swindon Townu, Mansfieldu i Northamptonu. Na kraju se 2020. godine vratio u 'deželu', točnije u Olimpiju čiji dres i dalje nosi, a ugovor ga veže do sljedećega ljeta. Cijena na Transfermarktu mu je 1,5 milijuna eura, no nakon Eura bi ovisno o slovenskoj sudbini i njegovu učinku, mogla i narasti.

U reprezentaciji ima 19 nastupa i jedan pogodak, kod Matjaža Keka, odigrao je dvije pune utakmice i još jednu kada je zamijenjen nakon 76 minuta na Euru, već je zabljesnuo, a ako se pokaže i protiv Portugala, objektivno bi ga teže bilo dovesti u Hajduk.

Za Olimpiju je prošle sezone odigrao 33 utakmice u nacionalnom prvenstvu, ima sedam golova i pet asistencija, nastupao je i u skupini Koferencijske lige, a dvoboj protiv Portugala bit će mu jubilarni 50. u kampanji 2023./24. (dku)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Timi Max ElšnikHajdukOlimpija LjubljanaGennaro GattusoNikola KalinićMatjaž KekSlovenska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna ligaEuro 2024Ljetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti