Jvºrgen Fromme/DPA
Jvºrgen Fromme/DPA

Novi Hrvat u Bundesligi: „Želim unijeti srce kao Mandžukić, a Njemačkoj sam zahvalan, ali igrat ću za Vatrene“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 16.07.24. | 12:46

Eintracht je još 2021. osigurao usluge Igora Matanovića, a sada će ih napokon i koristiti

Kada je Eintracht Frankfurt 30. kolovoza 2021. najavio potpis novog Hrvata, Igora Matanovića, odmah su ga poslali St. Pauli na posudbu na dvije godine.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Igor je vrlo talentiran igrač koji je tehnički potkovan i fizički jak. Ima veliki talent i puno potencijala", rekao je tada sportski direktor Markus Krösche.

Prošlog ljeta, 21-godišnjak je bio na pripremama s Eintrachtom, ali je opet posuđen u drugu ligu, ovoga puta u Karlsruher, a ondje je počeo uspon. Matanović je procvjetao s 14 golova i sedam asistencija čime se napokon izborio za poziv Eintrachta da zaigra u najvišem rangu njemačkog nogometa. No, kako i sam priznaje, trebat će mu vremena da prihvati skok iz druge u prvu ligu.

"Izuzetno sam sretan što sam se vratio. Nažalost, u St. Pauliju nisam dobio onoliko vremena koliko sam očekivao. Ali u Karlsruheu sam napravio veliki korak prema seniorskom nogometu i odigrao 32 utakmice. To je bilo dobro za mene. Igrati 90 minuta iznimno je važno za mlade igrače. Stvarno sam uživao i cijenio to", rekao je Matanović na svom predstavljanju, prenosi Kicker koji dodaje i da na pripremama Matanović sa svojih 1,94 m ulijeva povjerenje, pokazuje samopouzdanje i da je odličan u završnici.

Tijekom svog predstavljanja dodao je: "Želim unijeti svoju tjelesnost, snagu i također malo balkanskog mentaliteta."

No, što Matanović zapravo podrazumijeva pod balkanskim mentalitetom?

"Ako gledate Hrvatsku kao primjer - ne na ovom Europskom prvenstvu, nego na Svjetskom i Europskom prvenstvu prije toga. Tamo definitivno nisu bili favoriti, ali su ostavili srce na terenu. Isto ću učiniti i za Eintracht, kao i prošle sezone u Karlsruheru", rekao je pa dodao kako mu je jedan od uzora Zlatan Ibrahimović, ali i bivši Vatreni - Mario Mandžukić.

“Mandžukić je ostavljao srce na terenu i uvijek je davao 120 posto za svoju momčad i svoju zemlju”, sjeća se Matanović. Sada mladi Hrvat nosi dres naše U21 reprezentacije nakon što je igrao za njemačke juniorske selekcije od U17 do U19, no Njemačkoj se u reprezentativnom smislu ne želi vraćati.

"Imam puno toga za zahvaliti Njemačkoj, ovdje sam rođen, odrastao i išao u školu. Moji roditelji su tada bili prihvaćeni ovdje kao izbjeglice, Njemačka je učinila puno za nas. Ali na kraju je Odluka srca. Bilo da je riječ o Europskom prvenstvu ili Svjetskom prvenstvu, uvijek sam navijao za Hrvatsku." 

S Hugom Ekitikéom, Omarom Marmoushom, Canom Uzunom, Krisztianom Lisztesom, Jean-Matteom Bahoyom, Ansgarom Knauffom, Mariom Götzeom, Faresom Chaibijem i Matanovićem, postoji širok izbor igrača u ofenzivi Frankfurta, ali to mladog Vatrenog ne brine.

"Često vežem središnje braniče i puno sam ispred. Dobro mi je da oko sebe imam igrače poput Huga ili Omara koji pokupe lopte i idu jedan na jedan", objašnjava Matanović.

Kicker je na kraju zaključio: Navijači će biti sretni ako se na Waldstadion vrati malo više balkanskog mentaliteta koji im je jako nedostajao.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Igor MatanovićHNSBundesligaHrvatska U21Eintracht Frankfurt

Ostale Vijesti