EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Nikola Krstic
EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Nikola Krstic

Za sina bivšeg Vatrenog više nema mjesta u Bundesligi?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 14:49

Köln više ne želi usluge Nikole Solde

Klubovi prekrojavaju svoje momčadi s obzirom na potrebe koje im nameće nova sezona, kao i njihovi vlastiti ciljevi. U Bundesligi se stvari zahuktavaju, a bit će još više zanimljivosti sada kada je završen Euro.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jedan od klubova koji aktivno radi na svojem preuređenju je i Köln, a u njoj više neće biti mjesta za sina legendarnog Vatrenog Zvonimira Solde - Nikolu.

Naime, momčad Kölna trenutno je puna s 33 igrača, a taj bi se broj u narednim tjednima trebao smanjiti. Između ostalog, jedan od onih na koje Köln više neće računati je upravo hrvatski stoper. Soldo je prošle sezone bio na posudbi u Kaiserslauternu u kojemu je skupio 15 nastupa, a nakon povratka s posudbe i dalje mu budućnost ne izgleda blistavo. Dodajmo kako je Soldo  dosad skupio 11 nastupa za Köln, sedam u Bundesligi i četiri u Konferencijskoj ligi.

“Želimo smanjiti grupu kako bismo imali bolji pristup svakom pojedincu kako bismo ih učinili boljim. Sada ćemo započeti razgovore s igračima", rekao je trener Gerhart Struber iako nije spomenuo za koliko igrača će 'srezati' momčad. Prema pisanju njemačkih medija, neki mladi igrači kao što su Fayssal Harchaoui (18), Jaka Cuber Potocnik (19) ili Maxi Schmid (21) mogli bi biti vraćeni u U21 momčad Kölna kako bi stekli praksu u regionalnoj ligi, a ostali poput Nikole Solde (23) mogli bi biti posuđeni ako se nađu klubovi kandidati za uzeti Soldu pod svoje.

Podsjetimo, Soldo je prije dvije godine u Bundesligu otišao iz Lokomotive, potpisao ugovor na tri godine, odnosno do idućeg ljeta. No, kako se čini, kraj ugovora će dočekati u nekom drugom klubu. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Bundesliga2. BundesligaKaiserslauternNikola SoldoKöln

Ostale Vijesti