Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

Nogometni klasik prštao od šansi pa završio bez golova

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 11.06.22. | 22:05

U ovoj reprizi finala Europskog prvenstva opet smo vidjeli izjednačen rezultat, ali bez golova i bez odlaska na pucanje jedanaesteraca, naravno

Nakon 65 godina Gordi Albion je opet stigao na Molineux stadion u Wolverhamptonu. Susreli su se ondje Englezi i Talijani u sklopu Lige nacija. U ovoj reprizi finala Europskog prvenstva opet smo vidjeli izjednačen rezultat, ali bez golova i bez odlaska na pucanje jedanaesteraca, naravno.

Od početka je utakmica opravdala sva očekivanja nogometnog klasika. Ni dvije minute nisu prošle kada je Italija stvorila priliku od koje su uzdahnule tribine. Davide Frattesi je primio sjajan pas, ali nije iskoristio šansu u šesnaestercu. Pucao je lijevo pored gola, Ramsdale je za njega bio predobro postavljen. No, tek par minuta kasnije već je i s druge strane prokockana prilika. Ovoga puta je pucao Tammy Abraham, ali je lopta otišla desno od gola, a to je bio samo početak Engleskih pokušaja.

Nekoliko trenutaka kasnije, Mason Mount je primio loptu u šesnaestercu i odmah pucao pa zatresao prečku. I Raheem Sterling je pokazao svoju kvalitetu. Prošao je u kazneni prostor, ali njegov šut je blokirala obrana. Engleska je držala loptu u svojim nogama, ali nije više imala snage stvarati priliku za prilikom pa su to iskoristili Azurri. Tonali je pucao, ali katastrofalno u 25. minuti susreta pa se rezultat nije mijenjao, a s druge je strane jako loše reagirao onaj čija se frizura ne sviđa našem Vrsaljku – Jack Grealish. Slab je to šut bio za talijanske braniče.

Do kraja su Englezi skupili još jednu jaču priliku. Opet je u šansi bio Mount, ali mu je golman sve spremno obranio, a onda su i Talijani dva puta zaprijetili. Gianluca Scamacca je pucao, ali iznad prečke. Zadnju priliku prvog dijela propustio je Matteo Pessina nakon što je u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati ispod prečke, ali se Ramsdale bacio kao mačka i obranio mu pokušaj tako da smo na odmor otišli bez golova, ali s jako puno prilika.

Otvaranje drugog dijela nije bilo puno slabije od prvoga. Veliku šansu u 53. minuti nije iskoristio Raheem Sterling nakon što je primio loptu u kaznenom prostoru, ali je pucao visoko iznad gola, a samo par trenutaka kasnije bio je jedan na jedan s Donnarummom, ali mu je talijanski golman obranio šut. Probudila se i Italija pa je Giovanni Di Lorenzo sjajno utrčao u šesnaesterac na centaršut i pucao, ali je Ramsdale i to skinuo.


Uslijedile su, klasično, izmjene. Redom su ulazili Esposito i Gnonto umjesto Pellegrinija i Locatellija, a potom i kod Engleza Kane, Philips i Bowen umjesto Abrahama, Ricea i Mounta.

Wilfried Gnonto ubrzo je pokazao i glad za golovima, ali nije ju utažio. Naime, pucao je iz prve, ali je promašio daleko, daleko van gola. S druge strane je nakon nekoliko minuta Kane opet natjerao tribine na uzdah, ali također samo zbog jako nepreciznog šuta na gol. U međuvremenu smo vidjeli još dvije izmjene, po jednu sa svake strane. Talijani su uveli Raspadoria, a izašao je Scamacca, dok je među uglezima izašao Sterling, a ušao Saka. 

Do kraja susreta vidjeli smo sve manje šansi, tek još par žutih kartona. Jednoga u redovima Engleske za Ward-Powsea, a drugoga za Sandra Tonalija.





Tagovi

Liga nacijaItalijaengleska

Ostale Vijesti