REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

Ništa od Ante Čačića? Zlatna lopta iz 2006. glavni kandidat za novog izbornika Poljske

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.01.22. | 12:25

Pred Poljskom su dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Prije tjedan dana odjeknula je pomalo senzacionalna vijest da bi bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić mogao preuzeti reprezentaciju Poljske koja u ožujku igra odlučujuće utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Poljska je, naime, krajem 2021. ostala bez izbornika Paula Souse koji je prihvatio poziv brazilskog kluba Flamenga.

Nogometni savez Poljske našao se u nezavidnoj situaciji. Njihova reprezentacija 24. ožujka igra polufinale dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Rusije na Lužniki stadionu. U slučaju pobjede Poljska će u Varšavi igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog dvoboja Švedska - Češka.

No, vremena je malo, početak je godine, dvoboj s Rusijom igra se za tri i pol mjeseca, a Poljska još uvijek nema izbornika. Prema pisanju talijanskih i poljskih medija, najizgledniji kandidat za novog poljskog izbornika je Fabio Cannavaro, legendarni branič Napolija, Parme, Intera, Juventusa i Real Madrida koji je 2006. s Italijom osvojio naslov prvaka svijeta, a dobio je i Zlatnu loptu za najboljeg igrača.

Cannavaro je u karijeri vodio Al Ahli (u kojem je zaključio igračku karijeru), kineski Guangzhou Evergrande, Al Nassr, Tianjin Quanjian i reprezentaciju Kine, ali u samo dvije utakmice 2019. godine.

Ako preuzme klupu Poljske, Cannavaru će to biti prvi trenerski posao u Europi.

Talijani spominju kako je kandidat za klupi i Andrea Pirlo, a još ranije su se, osim Čačića, spominjali Avram Grant i Dick Advocaat.


Tagovi

Poljskapoljska nogometna reprezentacijaItalijaFabio CannavaroAnte Čačić

Ostale Vijesti