Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Ante Čačić kandidat za izbornika jake europske reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 02.01.22. | 21:17

Čekaju dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija Poljske završila je druga u kvalifikacijskoj grupi za Svjetsko prvenstvo, iza nedodirljive Engleske, ali ispred Albanije, Mađarske, Andore i San Marina. Pred njom su dodatne kvalifikacije za Katar 2022 u kojima igraju polufinale u Moskvi protiv Rusije, a onda, ako pobijede, protiv Švedske ili Češke na terenu kojeg će odrediti ždrijeb.

No, donedavni izbornik Paulo Sosa, koji je preuzeo Poljsku početkom 2021., 29. prosinca dao je ostavku i preuzeo brazilski Flamengo.

Robert Lewandowski i društvo tako su ostali bez izbornika manje od tri mjeseca prije početka playoffa za Katar. U poljskim medijima pojavljuju se brojna 'svjetska' trenerska imena koja bi mogla preuzeti reprezentaciju Poljske. Fabio Cannavaro, Dick Advocaat, Avram Grant samo su neki od kandidata, no poljski Sport.pl navodi i ime bivšeg hrvatskog izbornika - Ante Čačića.

Čačić je bio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije od rujna 2015. do listopada 2017. S Hrvatskom je stigao do osmine finala Eura u Francuskoj (2016.), bio je na korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, no posla ga je stajao domaći remi protiv Finske. Nakon što je dobio otkaz, klupu je preuzeo još uvijek aktualni, a kasnije se ispostavilo i najdugovječniji hrvatski izbornik Zlatko Dalić koji će Hrvatsku voditi do kraja Eura 2024.

Nakon Hrvatske, Čačić je vodio egipatski Pyramids FC s kojim je završio treći u prvenstvu Egipta u sezoni 2019/20. Od tada je bez posla.


Tagovi

Poljskapoljska nogometna reprezentacijaAnte ČačićHrvatska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti