Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Nevistić će braniti, Bjelica dvoji oko Petkovića: Je li bolje da starta ili krene s klupe?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.10.24. | 08:30

Dvojica važnih igrača trebali bi biti na rasplaganju Dinamovu treneru za utakmicu u Salzburgu, ali pitanje je koliko će moći pružiti Bruno Petković

Ne može bez problema uoči važnih utakmica u Dinamu, Nenad Bjelica se tako prije dvoboja u Salzburgu našao u iščekivanju. Dvojica važnih igrača, standardnih prvotimaca, ključnih ljudi Modrih, Ivan Nevistić i Bruno Petković, sasvim su se neočekivano našli u situaciji da je njihov nastup u srijedu u Red Bull Areni upitan! Nevistić je još prije reprezentativne stanke počeo osjećati leđa, propustio je zato i utakmicu u Varaždinu, a iako se činilo da se radi o prolaznim problemima, eto, razvuklo se sve dosad. Nevistić je, pisali smo i prošli tjedan, ušao u normalan trening, trebao je konkurirati i za dvoboj na pulskoj Drosini, međutim, bol se vratila, preselila sve do lista i tako Bjelicu opet vratila u nespokoj.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ipak, prema najnovijim infromacijama Nevistić bi ipak trebao biti na vratima u Salzburgu. Odradio je u nedjelju treneing, trebao bi i u ponedjeljak trenirati normalno i ako ne bude novih preokreta i novih problema Nevistić bi, prvi put nakon utakmice s Monacom, trebao braniti Dinamov gol. S Petkovićem je situacija nešto neizvjesnija. On je uoči Pule imao problema s aduktorima, zato ga je Bjelica namjeravao poštedjeti u subotu i sačuvati za srijedu. Međutim, rezultat nije bio povoljan, Istra je vodila 2-1 i Dinamov trener morao je posegnuti za svojom glavnokm zvijezdom. Petković je bio vidljiv, izborio je kazneni udarac i donio neke opasnosti pred vrata Istrijana, međutim, vidljivo je bilo i da još nije 'fit', da ga aduktori i dalje muče.

"Vidjet ćemo kakav će biti do utakmice u Salzburgu, hoće li biti spreman za 90 minuta ili za manje.", rekao je Bjelica, nadajući se da će imati Petkovića na raspolaganju. Kako sad stvari stoje, Petković bi bi trebao biti u kadru za Salzburg, no, do zadnjeg treninga, Bjelica će proučavati njegovu formu i vagati koju mu ulogu podariti. Treba li Petković startati od prve minute pa koliko izdrži ili je bolje da, kao i u Puli, uđe s klupe i donese dodatno rješenje u trenucima kad se lomi utakmica. Iskustvo govori da Petković, dok nije potpuno spreman, dok 'stišće zube' unatoč ozljedi, rijetko odigra utakmice za pamćenje. Često se takav muči, a k tome i riskira težu ozljedu. Stoga je možda i realna opcija da Petković u Salzburgu prepusti mjesto u prvih 11 Sandru Kulenoviću, a kasnije bude jaki džoker s klupe. Premda, Bjelica jako cijeni Petkovića, očekuje od njega mnogo i jednako tako ne bi iznenadilo da zaigra od prve minute. Kažemo, to će vjerojatno biti odluka, koja će svoj rasplet dobiti uoči same utakmice.



Tagovi

GNK DinamoRed Bull SalzburgLiga prvakaBruno PetkovićIvan Nevistić

Ostale Vijesti