Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

„Ne možete varati sve ljude svo vrijeme“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 26.09.24. | 09:38

Iako će ponovno kritizirati svoje igrače, daleko od toga da ne zaslužuju kritiku, Ten Hag je ponovno sebe izuzeo bilo kakve krivnje. Valjda misli da je nedodirljiv, a peglajući si javni imidž, svaljujući krivicu na igrače, očito misli kako će to tako shvatiti i njegovi poslodavci. Ali i oni imaju oči. I oni vide što to igra United, a ne igra baš ništa.

Poruga se, zapravo, sama pisala. U najavi ogleda Europske lige protiv Twentea, kluba u kojem je napravio prve ozbiljne igračke korake, trener Man. Uniteda Erik ten Hag, izjavio je rečenicu koja će mu se poput bumeranga vratiti i pogoditi u glavu.

„Bilo bi mi draže igrati protiv nekog drugog. Nije lijepo povrijediti nešto što voliš“, pričao je nizozemski strateg, aludiravši kako će njegove trupe pregaziti trenutno četvrtu momčad nizozemskog prvenstva.

A onda je stigao ogled na Old Traffordu, Ten Hag je poslao na teren najbolje što ima, samo da bi na kraju izvukao mršavih 1-1 pred svojim navijačima. Gol Christiana Eriksena poništio je Sam Lammers, a dežurni kritičari i cinici su, jasno, 'zadržali svoje račune' i dočekali trenera Uniteda na volej.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije sasvim jasno na temelju čega je Ten Hag gradio svoj optimizam, osim na tome da će igrati pred 73 tisuće domaćih gledatelja i da mu je momčad gotovo 800 milijun eura vrjednija od protivničke.

United je u dosadašnjih pet premierligaških utakmica upisao dvije pobjede, remi i dva poraza, s tim da su te dvije pobjede stigle protiv friško promoviranog Southamptona i slabašnog Fulhama, remizirao je u posljednjem kolu protiv Crystal Palacea, a izgubio od Brightona i Liverpoola. Rijetko viđenu inferiornost Vragovi su pokazali protiv omraženog rivala Liverpoola koji je tijekom 90 minuta držao nogometnu lekciju Unitedu i na kraju slavio s 3-0, a trebalo je biti i osjetno više.

Ten Hag je, nekim čudom, i dalje za kormilom Uniteda, iako mu se gomilaju minusi, a uskoro će morati i sa zaštitarom na utakmice, budući da se nezadovoljstvo Uniteda prelijeva i prema terenu. Pitanje je zbog čega toliko čekaju na gornjim katovima kluba, Ten Hag i dalje ne zna što bi on to htio da mu momčad igra, a i dalje, umjesto sebe, krivi igrače nakon nepovoljnih rezultata. Tako je bilo i nakon remija s Twenteom.

„Oni su odigrali utakmicu života, borili su se za svaki metar terena, a mi nismo. Dati 99 posto od sebe nije dovoljno, uvijek moramo dati sto posto. Moramo znati ubiti utakmicu, završiti posao. Ambiciozni smo, a kada imate ambiciju, onda morate i dokazati nešto. Bili smo dekoncentrirani i nismo odrađivali zadatke kao momčad“, komentirao je 54-godišnjak.

Iako će ponovno kritizirati svoje igrače, daleko od toga da ne zaslužuju kritiku, Ten Hag je očito shvatio da ih ne može odvijeka kriviti za loše rezultate, pa je dodao kako se i on "mora pogledati u ogledalo".

Kao što je nakon ljeta bio nezadovoljan momčadi koju je, uzgred budi rečeno, sam birao, samo da bi ju nazvao momčad u „tranziciji“.

„Naslijedio sam momčad koja šest godina nije osvojila trofej, a to znači da vrijednosti u svlačionici nisu bile dobre. Morali smo graditi, morali smo se podići na viši nivo. Doveli smo nove igrače, od kojih su mnogi jako mladi i sada smo na početku ciklusa i još uvijek u tranzicijskoj fazi“, slagao si je alibi uoči okršaja s Liverpoolom, znajući kako ga ništa ne može spasiti od teškog poraza.

Na kraju ga je jedino sažaljenje sunarodnjaka i stratega Redsa Arnea Slota sačuvala i težeg poniženja na Traffordu....

No, Ten Hag je i dalje tu, preživio je sve očajne rezultate pa sada valjda misli da je nedodirljiv. Peglajući si javni imidž i - upravilu svaljujući krivicu na igrače - očito misli kako će to tako shvatiti i njegovi poslodavci. Ali i oni imaju oči. I oni vide što to igra United, a ne igra baš ništa.

„Možete varati neke ljude svo vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude svo vrijeme“...



Tagovi

Europska ligaManchester UnitedErik ten HagTwentePremier liga

Ostale Vijesti