REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

VIDEO Redsi su 'space shuttle' za United, Casemiro spreman za S. Arabiju, a Ten Hag za odlazak na burzu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 01.09.24. | 18:37

Očajna partija jednog od najboljih defenzivnih veznih igrača u posljednjih desetak godina direktno je Liverpoolu donijela dva gola plusa, ali nije to bio jedini problem Uniteda danas. I ne samo danas. Erik ten Hag ušao je u treću godinu svog projekta, a pomaka u igri nema apsolutno nikakvog

S najvećeg engleskog derbija odigranog na Old Traffordu, valja izdvojiti tri stvari: Liverpool je u ovom času space shuttle za Man. United, Casemiro bi istim tim shuttleom trebao prema Saudijskoj Arabiji ili Americi, a s njim bi kartu morao čekirati i Erik ten Hag. Jer kako drugačije ocijeniti igru Crvenih vragova koji u najvećem engleskom derbiju izgube 0-3 pred svojim navijačima, a da pritom uspiju iskombinirati dvije smislenije prilike....

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kakav bi to 'dan u uredu' mogao biti za igrače Uniteda nagovijestila je sedma minuta kada je Gravenberch prošao kroz srce Unitedove obrane, dao na stranu za Diaza, a ovaj uputio loptu na drugu stativu na kojoj se našao strijelac pogotka Trent Alexander Arnold. Međutim, ubrzo je VAR poništio pogodak zbog zaleđa Salaha koji je dirao loptu prije udarca. Šteta jedino sprinta od nekih 50 metara beka Liverpoola koji se sjurio prema suparničkoj polovici kako bi izljubio tv-kameru u proslavi pogotka...

REUTERS/Molly DarlingtonREUTERS/Molly Darlington

Nakon toga se malo toga vrijednog spomena odvijalo na terenu. Liverpool je držao kakvu takvu inicijativu, dok su se igrači Uniteda opredijelili za kontranapade.

Ali jedan igrač je značajno odskakao – nekvalitetom. Casemiro je još prošle sezone bio u očajnoj formi, a danas je na Old Traffordu dokazao da je kuhan i pečen za igranje nogometa na egzotičnim destinacijama.

U 35. minuti je pokušao iz prve odigrati okomitu loptu prema Mainoou, promašio ga, a onda je lopta Stigla do Salaha na krilu koji je na drugoj stativi pronašao glavu usamljenog Diaza kojemu se jednako usamljeni Szoboszlai izmaknuo i prepustio pogodak Kolumbijcu.

Casemirova nogometna travestija nastavljena je sedam minuta kasnije – pokušao je mekano iznijeti loptu prema naprijed, no 'halapljivi' Diaz mu je oteo posjed, istrčao u kazneni prostor u kojemu ga je ponovno pronašao Salah, a Kolumbijac zabio svoj drugi pogodak na utakmici.

Nikoga na tribinama nije iznenadilo kada je u svlačionici ostao upravo Casemiro...

Prvi ozbiljniji pokušaj Uniteda zbio se, pak, u 51. minuti kada je pucao Zirkzee s vrha kaznenog prostora, naciljavši drugi kut, no njegov pokušaj odbio je Alisson.

Pet minuta kasnije, Redsi su potvrdili dominaciju na terenu najljućeg rivala. United je ponovno izgubio loptu na svojoj polovici, sada je Mainoo bio neoprezan, a u nastavku akcije Szoboszlai je pronašao Salaha za 3-0 Redsa.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Minutu kasnije imao je Egipćanin još jednu veliku priliku, naslagao je obranu Uniteda pa onda i pucao preko gola. Ista stvar se ponovila koju sekundu kasnije, samo ovog puta je lopta otišle pored lijeve stative.

United je i drugi puta na utakmici zaprijetio u 63. minuti kada je Alisson obranio veliku priliku Zirkzeeu. To je, međutim, bilo sve od Uniteda, na Old Traffordu, u najvećem derbiju engleskog nogometa.

Očajna partija jednog od najboljih defenzivnih veznih igrača u posljednjih desetak godina direktno je Liverpoolu donijela dva gola plusa, ali nije to bio jedini problem Uniteda danas. I ne samo danas. Erik ten Hag ušao je u treću godinu svog projekta, a pomaka u igri nema apsolutno nikakvog. Pojačanja je dobio koja je želio, riješio se igrača koji mu nisu bili po ukusu, a i sve kredite je potrošio. Koliko će ga novi suvlasnici kluba trpjeti tek treba vidjeti, ali nema kome se od navijača ne diže kosa na glavi od nogometa kakvog igra ovaj, beznadni i negledljivi United.



Tagovi

Premier ligaLiverpoolManchester UnitedMohamed SalahCasemiroErik ten Hag

Ostale Vijesti