Reuters/Andrew Couldridge
Reuters/Andrew Couldridge

Ten Hag je ljubomoran na Slota, a njegov United nikad veći autsajder na Old Traffordu

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 01.09.24. | 09:00

U 'sjeni' ponovnog okupljanja Oasisa, danas će se odigrati i najveći engleski nogometni derbi, a remi bi, jasno, najviše razveselio Noela i one koji su inficirani svjetlo plavom bojom

U Manchesteru, ali i na čitavom Otoku, glavna je vijest ovih dana ponovno okupljanje kultnog rock benda - Oasisa. Nakon dugogodišnje svađe, javnog blaćenja i podbadanja, braća Liam i Noel Gallagher zakopali su ratnu sjekiru i nakon 15 godina ponovno će zajedno nastupati na pozornici. Cinici će reći da je reunion potaknut 20 milijuna funti skupim razvodom starijeg brata Noela od supruge Sare nakon 22 godine braka, ali njihovi obožavatelji, međutim, ne mare previše za razloge velike pomirbe. Što je zorno dokazano jučer kada su karte za povratnički koncert u Cardiffu puštene u prodaju, a stadion Principality rasprodan u rekordnom roku.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Takvim raspletom sretniji su u plavom dijelu Manchestera, budući da je Noel osvjedočeni navijač Cityja i slovi za najvećeg navijača Građana u konkurenciji zvijezda s britanske A-liste.

U 'sjeni' ponovnog okupljanja Oasisa, danas će se igrati i najveći engleski nogometni derbi, a remi bi, jasno, najviše razveselio Noela i one koji su inficirani svjetlo plavom bojom. Od 17 sati Manchester United će na Old Traffordu ugostiti Liverpool.

Ljetni period donio je veliku promjenu u gradu Beatlesa. Jürgen Klopp je gurnuo vrhušci kluba ceduljicu s imenom svog potencijalnog nasljednika, mahnuo na pozdrav i otišao na zasluženi odmor.

Reuters/Andrew BoyersReuters/Andrew Boyers

Na koncu je Uprava prihvatila i Kloppovu sugestiju pa je na klupu Redsa zasjeo Arne Slot. I odmah unio neke novitete u trenažni proces, kao, primjerice, posebnih naočala za vratare koje bi trebali poboljšati koordinaciju i reakciju Liverpoolovih golmana.

Promijenila mu se i momčad, ali više su to bile kozmetičke promjene, kakve je i želio novi trener koji je odmah po dolasku ustvrdio kako je zadovoljan postojećim rosterom.

„Fokusirat ću se na talent koji imam na raspolaganju prije nego se baviti transferima, a nove igrače ćemo dovoditi samo ako oni odgovaraju visoko postavljenim kriterijima kluba“, poručio je Nizozemac.

Ali nije da se su u Liverpoolu sjedili prekriženih ruku. Iz kluba su otišli Sepp van den Berg, Fabio Carvalho, Adrian, Calvin Ramsey, Stefan Bajčetić, Reece Williams, Joel Matip, a Thiago Alcantara je otišao u mirovinu.

U klub su stigli Federico Chiesa i Giorgi Mamardašvili (ostao još godinu dana u Valenciji), što znači da je Slotu ostala kičma momčadi, ali kojoj nedostaje rješenja na stoperskoj poziciji i na poziciji zadnjeg veznog, amo najvažnija vijest je da je u klubu ostao čupavi Egipćanin (koji više nije tako čupav) – Mohamed Salah.

U suparničkom taboru se, nakon godina lutanja i besmislenog trošenja silne količine novca, konačno odradio jedan prijelazni rok po ukusu navijača. Prvi je to transfer-rok, uzgred budi rečeno, pod ravnanjem INEOS grupe i rezultat jasne ideje je da se United riješio viškova igrača, uz to što su se rano dovodila potrebna i željena pojačanja.

Na mančestersku adresu su se 'prijavili' Leny Yoro, Manuel Ugarte, Matthijs de Ligt, Joshua Zirkzee i Noussair Mazraui, dok su u suprotnom smjeru otišli Scott McTominay, Mason Greenwood, Aaron Wan Bissaka, Willy Kambwala, Hannibal Mejbri, Alvaro Carreras, Facundo Pellistri, Raphael Varane, Anthony Martial, Jadon Sancho i Brandon Williams.

Ukratko, Erik Ten Hag je (ponovno) dobio što je htio, riješio se nezadovoljnika, ali, pogađate, Nizozemac opet nije zadovoljan. Točnije, za svoju momčad ističe da je u „prijelaznoj fazi“...

„Naslijedio sam momčad koja šest godina nije osvojila trofej, a to znači da vrijednosti u svlačionici nisu bile dobre. Morali smo graditi, morali smo se podići na viši nivo. Doveli smo nove igrače, od kojih su mnogi jako mladi i sada smo na početku ciklusa i još uvijek u tranzicijskoj fazi“, tvrdi Ten Hag koji već duže vremena diže tlak navijačima Uniteda i koji bi, završi li i ovu sezonu neuspješno, narednog ljeta mogao na burzu. Dodatno je naživcirao navijačku bazu Crvenih vragova izjavom kako „Arne Slot ima bolju situaciju u momčadi koja je iskusnija i kompletnija“, što zvuči kao izgovor za današnji derbi.

No, Ten Hag je i dalje tu, preživio je sve očajne rezultate, promjene vrhuške, ratovanja s igračima i vodi momčad u još jednu premierligašku kampanju. Samo, Jim Ratcliffe i INEOS neće dugo trpjeti njegove izlike. Da se pitalo navijače, Ten Hag bi još jučer bio ispraćen prema izlaznim vratima...

Povrh svega toga, United je nakon minimalne pobjede u prvom kolu, doživio poraz od Brightona 1-2 i već na startu raste pritisak na Ten Haga. Struka tvrdi da je United danas veliki autsajder, a pitanje je kako će Uprava gledati na težak poraz u velikom derbiju.

Njegov kolega Slot ima puno bolju situaciju, startao je s dvije pobjede, momčad mu izgleda dobro i s velikim samopouzdanjem dolazi u Manchester. Jasno, teško je nešto prognozirati kada je u pitanju utakmica poput ove, ali jedno je sasvim sigurno: ako će netko danas pobijediti, onda će to biti ćelavi Nizozemac.



Tagovi

Premier ligaManchester UnitedLiverpoolErik ten HagArne Slot

Ostale Vijesti