EXPA/ Newspix/ Piotr Kucza
EXPA/ Newspix/ Piotr Kucza

Mladi 'wunderkind' koji je odabrao Hrvatsku debitirao u playoffu Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 08:09

Hrvatski 17-godišnji veznjak odradio je svoje prve seniorske minute...

U srijedu su odigrane preostale prve utakmice playoffa Ligu prvaka. Pred uzvrate, koji se igraju idućeg utorka i srijede, najveću prednost ima hrvatski prvak Dinamo koji je s 3-0 u Maksimiru nadvisio Qarabag. Lille u Prag putuje s 2-0 prednosti nad Slavijom, a još 'lagodnijih' 2-0 ostvarili su Sparta Prag i Red Bull Salzburg koji su pobjede upisali na gostovanjima, kod Malmöa u Švedskoj, odnosno Dinamo Kijeva u poljskom Lubinu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dvoboj između kijevskog Dinama i Red Bull Salzburga pamtit će i mladi hrvatski talent Oliver Lukić (17) koji je u 69. minuti dvoboja, pri rezultatu 2-0 za Salzburg ušao u igru i tako ubilježio svoj seniorski debi. U tih 21 minutu na terenu, očekivano, nije briljirao, imao je četiri od sedam točnih dodavanja, ali i oba osvojena duela. No, za mladog tinejdžera u ovom je trenutku ionako najbitnije da se nastavi kvalitetno razvijati, a okus seniorskog nogometa, posebno u playoffu Lige prvaka, svakako će mu pomoći u tom procesu.

Podsjetimo, Lukić je 17-godišnji austrijski Hrvat rođen u Beču. The Guardian ga je nedavno uvrstio u kategoriju 60 najvećih svjetskih talenata, a dodatno je oduševio našu (nogometnu) javnost kada se odlučio na predstavljanje Hrvatske, a ne Austrije za čije je kategorije do sada nastupao.

“Uvijek se u mojoj kući navijalo za Vatrene. Odrastao sam s ocem, djedom i bakom te je bilo jasno gdje vuče emocija. Ipak, kada sam se suočio s time da moram birati, sjetio sam se jedne scene iz 2018. godine. Gledali smo polufinale SP-a, Hrvatska igra protiv Engleske, a mi u jednom lokalu u bečkom 16. okrugu, gdje su samo naši. Puno nas je tamo, svi navijamo za Hrvatsku a ja s ocem gledam i upijam. Svaki trenutak znam tog dana… I zabije Mandžo za 2:1 a ja završim na podu od euforije i suze u očima. Pogledam oko sebe, svi plaču. Od tog dana, samo mi je bio cilj zaigrati u tom dresu. Iako se treba kroz život voditi razumom, ovo je čista emocija i ponosan sam zbog svoje odluke”, rekao je mladi prije više od četiri mjeseci našem reporteru Alenu Lesičkom. (G)



Tagovi

Oliver LukićLiga prvakaRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti