Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Michele Šego za Germanijak: “Nema tu posebne tajne, konačno sam zdrav”

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 03.09.24. | 12:00

Napadač Varaždina glavna je udarna snaga Šafarićeve momčadi u uvodu prvenstva i jedan od najboljih pojedinaca lige u ovoj sezoni

Ponovno je Michele Šego potvrdio kako je u punoj formi. Uz Kulenovića i Livaju, definitivno najbolji pojedinac uvodnih pet kola HNL-a. A posebno je impresivan bio protiv Lokomotive u kojem je bio glavna pokretačka snaga gotovo svih opasnih situacija za Varaždin. Možda će tih 1-0 sugerirati nekakvu uspavanku, činjenica je da su gosti na Šegin pogon mogli propisno napuniti mrežu Lokosa...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Bilo je dobro. Cijela momčad je bila dobra i moglo je to biti izraženije ali na kraju smo ostvarili cilj i uzeli tri boda”, skromno će Šego kojeg smo uhvatili kod kuće. Šafarić je igračima dao slobodno do srijede, pa je junak naše priče iskoristio nagradu da ode do svojih.

“Bio sam na dopingu poslije utakmice pa sam kasnije krenuo. Kod kuće je uvijek najbolje. Tu se odmorim, napunim se pozitivnom energijom a od srijede krećemo od tamo gdje smo stali”.

A Varaždin je stao na petom mjestu i osam osvojenih bodova. Jedan manje od Šibenika...

“Dobro smo ušli u sezonu što zapravo i ne treba čuditi jer nas je dosta ostalo od lani a ovi koji su došli ili koji su sada u prvom planu sjajno su se uklopili. Prema iza smo odlični, stabilni i zreli što sugerira četiri utakmice bez primljenog gola, dok smo prema naprijed korektni uz puno prostora za napredak”, detektirao je Šego.

Šafarić još čeka da proradi Dabro da bi priča bila zaokružena.

“Brzo će dočekati jer ga vidimo i osjetimo na treningu. Znamo koliko radi, koliko ostaje nakon treninga i mora mu se to vratiti. A svi znamo kakvu Dabro ima završnicu i kakav je finišer”, komplimentirao je Šego suigraču u špicu na isti način na koji on prima komplimente od početka sezone.

“A drago mi je čuti pohvale jer me one samo motiviraju da nastavim tako pa i još bolje”.

U čemu je tajna takvog početka, pitamo Šegu.

“Samo jedna; zdrav sam. Nemam nikakvih problema i sjajno se osjećam na travnjaku. Ljudi zapravo ne znaju, jer nisam pričao o tome, ali prije sam teško hvatao kontinuitet jer bi svako malo bila neka ozljeda koja me sputavala. Onda sam, uz dozvolu kluba, počeo raditi s obitelji Kapulica i evo, da pokucam u drvo, godinu dana sam bez ikakve ozljede a ove igre su plod tog stanja. I ovim putem im se zahvaljujem na tome”, iskreno će Šego kojeg smo suočili s pitanjem na koje je već tisuću puta morao odgovarati. Dakle, kada ga vide kako igra često se navijači Hajduka pitaju zašto ga nisu vratili na Poljud. Pa, eto, pitamo ga i mi.

“Mislim da to zapravo nije pitanje za mene. Ako je i bilo nečega, ja zaista ne znam ništa o tome. Igram svoju igru, dajem sve od sebe za Varaždin i uopće ne razmišljam što bi bilo kada bi bilo i gdje će me to odvesti. U svakom slučaju je lijepo čuti kada te se netko tako sjeti, ali ja sam u svom filmu”.

A taj Šegin film mogao bi imati za “happy end” Varaždin u Europi...

“Mislim da je prerano pričati o tome, a i zna se naš stav o tome. Prvo i osnovno je skupiti dovoljno bodova da ostanemo u ligu a onda možemo pucati na nešto više od toga. No, slažem se da bi izlazak u Europu bio premija za sve ono što smo pružili zadnjih par sezona”.

Ova tekuća Šegu podsjeća na onu prvu kada se Varaždin vratio među elitu.

“Ima nešto u tome. Tada sam zabio tri gola u pet kola, dobio poziv za U-21 reprezentaciju i ozlijedio se. Ma samo da je zdravlja, ostalo će doći samo po sebi”, reći će Šego koji se osvrnuo i na novi trenerski angažman njegova bivša stratega u Varaždinu.

Iako nije formalno objavljeno, čini se da će Kovačević preuzeti Slaven Belupo.

“Nisam ništa čuo, ali ako je tako onda mi je jako drago zbog njega. Nakon svega što je prošao u zadnjih godinu dana, zaslužio je da se vrati nogometu”, zaključio je naš sugovornik na kojeg se može primijeniti slična teza.

Nakon svega što je prošao sa zdravljem, zaslužio je tu sezonu u suglasju sa talentom koji nikada nije bio sporan. A kako je Šego krenuo, ova bi mogla biti - ta!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Michele ŠegoNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti