Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Junak Michele Šego, a sudački kriterij Slavenu opet nije leg'o

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 24.08.24. | 20:06

Varaždin je slavio 2-0 u Derbiju sjevera, ali o jednoj odluci iz VAR sobe će se još govoriti

Derbi sjevera pripao je Varaždinu koji je slavio 2-0 pogocima koji su pali u drugom poluvremenu za prvu pobjedu sezone, ali ne možemo se oteti dojmu da je Slaven Belupo opet oštećen, jer kod 1-0 gosti su trebali dobiti kazneni udarac, no u VAR sobi su mislili drugačije, pa je umjesto potencijalnih 1-1 domaćin otišao na nedostižnih dva razlike.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Trener domaćih Nikola Šafarić se odlučio na sustav s četvoricom otraga, trebao je od početka igrati Luka Škaričić, nekadašnja nada Hajduka, no ozlijedio se na zagrijavanju, pa je u sastav ušao Ivan Nekić. Kako je bilo mjesta za samo dvojicu stopera, ofenzivnom dijelu momčadi domaći strateg je na polušpicu ubacio Leona Belcara.

Gosti su bili bez nekolicine igrača, ali i trenera Ivana Radeljića na klupi zbog suspenzije. Tako je on pripremio susret i sastav, a utakmicu je vodio legendarni igrač Slaven Belupa Marijo Dodik koji je svojevremeno u jednoj utakmici zabio šest golova i to Varteksu u pobjedi 7-1 u Koprivnici.

Ovog tjedna momčad iz Koprivnice dovela je dva pojačanja, stigli su Ivan Dolček i Alen Grgić koji je startao u prvoj postavi na pozicije desnog beka. Prinudna je obrana bila na terenu, Luka Lučić je bio stoper, a Antonio Bosec lijevi bek, jer Tomislav Božić bio na klupi preventive radi, a u sredini nije susret počeo Michael Agbekpornu.

Slaven Belupo je imao inicijativu prvih deset minuta, no nakon toga su prvu prilku imali domaći kada je sa 18 metara pucao Dimitar Mitrovski, udarac lijevom nogom, prošao je malo od desne vratnice Ivana Čovića koji je se ispružio, ali nije trebao intervenirati.

Mitrovski je bio u prilici i u 31. minuti kada je odlično u petercu našao Belcar, no udarac glavom bio je prelagan za Čovića.

U 37. minuti je veliki priliku za goste imao Adrian Liber, pucao je dva puta u blok, prvi pokušaj zaustavio je Antonio Boršić, a drugi Lamine Ba, premda je veznjak Slavena mogao dodati i do Roberta Murića koji je čekao u boljoj poziciji.

U nastavak je domaći sastav ušao s jednom promjenom, Marija Marinu je zamijenio Luka Mamić koji je stao na polušpicu, a Belcar se vratio malo natrag. Nije bio Šafarić zadovoljan protokom lopte, pa je pukušao još više stistnuti. Imao je Mamić prigodu 47. minuti nakon nespretne reakcije Slavenove obrane, ali je obranio Čović, a Marko Dabro nije bio dovoljn brz na odbijancu, no da je i zabio, vjerojatno pogodak ne bi bio priznat jer je napravio prekršaj na vrataru gostiju.

Na drugoj strani je zaprijetio Slaven Belupo, Mihail Caimacov je izveo korner, a glavom je pucao Antonio Bosec, ali nije bilo preciznosti u njegovu šutu.

U 62. minuti je Michele Šego pao u kaznenom prostoru nakon klizećeg starta Grgića, ali nije bilo najstrože kazne jer je iz VAR sobe sucu Duji Strukanu signalizirano da je sve čisto, odahnuo je Radeljić na tribinama.

No, malo nakon toga je Šego zabio poslije brze akcije domaćih kada je Dabro dao na lijevu stranu, a krilni napadač Varaždina pogodio lijevom nogom u suprotni kut za – 1-0.

Nevjerojatno je kako u 67. minuti Slaven Belupo nije dobio kazneni udarac nakon što je centaršut Grgića Karlo Lusavec zaustavio rukom koja je bila daleko od tijela. Puno će se govoriti o ovoj situaciji, a Radeljić je sigurno 'poludio' na tribinama kad je vidio da je još jedna sudačka odluka otišla protiv njegove momčadi. Dario Bel kao VAR i Luka Kurtović kao AVAR, doslovno su 'dali ruku' domaćima, jer bi Strukan sigurno drukčije presudio da su ga poslali gledati snimku.

Kako su domaći poveli, počeli su zatvarati utakmicu, pa je Šafarić utvrdio obranu i stavio petoricu otraga. Ali su uspjeli povećati vodstvo kada je Šego glavom nakon prekica prebacio loptu, a Ba na 27. rođendan zabio za 2-0 i kraj priče.

VARAŽDIN – SLAVEN BELUPO 2-0 (0-0)

Varaždin. Stadion Varteks. Gledatelja oko 2000. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina). Četvrti sudac: Jakov Titlić (Potravlje). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Luka Kurtović (Osijek).

Strijelci: 1-0 Šego (64., Dabro), 2-0 Ba (78., Šego).

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika – Maglica, Nekić (od 66. Tepšić), Ba, Boršić – Marina (od 46. Mamić), Lusavec – Mitrovski (od 77. Jovanov), Belcar, Šego (od 89. Duvnjak) – Dabro (od 77. Poldrugač). Trener: Nikola Šafarić.

Slaven Belupo (4-2-3-1): Čović – Grgić, Boras, Lučić, Bosec – Liber, Crepulja (od 84. Ćubelić)– Murić (od 80. Dolček), Caimacov (od 66. Martinović, Jagušić (od 65. Šakota) – Butić. Trener: Marijo Dodik.

Žuti kartoni: Lusavec, Maglica (Varaždin), Bosec, Boras (Slaven Belupo).

Crveni kartoni:-.



Tagovi

NK VaraždinSlaven BelupoMichele ŠegoNikola ŠafarićIvan RadeljićMarijo DodikDuje StrukanVAR suciVAR sobaHrvatska nogometna ligaDario Bel

Ostale Vijesti