Josip Mikacic/PIXSELL
Josip Mikacic/PIXSELL

Mitrovski s bijele točke srušio blijede Lokose koji i dalje ne znaju za pobjedu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 01.09.24. | 20:07

Da nije bilo vratara Šubarića i dekoncentracije pred golom, trebalo je to biti i osjetno više za goste

Silvijo Čabraja definitivno ima puno posla pred pločom za crtanje u novoj HNL kampanji. Pokazala je to i utakmica s Varaždinom u kojoj su gosti u Kranjčevićevoj slavili s 1-0, a da nije bilo vratara Šubarića i dekoncentracije pred golom, trebalo je to biti i osjetno više. Lokosi su nakon pet kola i dalje bez pobjede, dok je Varaždin stigao do svog već osmog boda.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Uvodnih desetak minuta ogleda u Kranjčevićevoj pripalo je domaćinu. Lokosi su primili za ovratnik Varaždince, nisu im dali izaći iz polovice i u tim trenucima je djelovalo kako će Varaždin imati težak posao večeras. Onda se, međutim, Varaždin oslobodio protivničkog stiska i do konca poluvremena propustio nekoliko izglednih prilika za pogodak ili preciznije rečeno, vratar Šubarić je ponudio vratarski masterclass.

U 19. minuti se Dabro prikrao iz drugog plana, samo da bi mu Šubarić obranio mrtvaca sjajnom reakcijom. Bio je to lajtmotiv prvog dijela, zapravo.

Tako su Varaždinci u 35. minuti imali tri vezane prilike, jednu bolju od druge. Šutirali su Šego i Mitrovski, oba puta im je udarce branio Šubarić, da bi zatim Mitrovski još jednom oprobao iz odbijanca, ali ovog puta ga je zaustavila – vratnica.

Pogodak se osjećao u zraku, Varaždinci su se razigrali, dok su se Lokosi sasvim povukli u niski blok i čekali prilike iz kontranapada.

Do konca poluvremena domaći su i upisali jednu ozbiljnu kontru, Mudražija je napravio dar-mar po lijevom krilu, nanizao je tri, četiri igrača Varaždina, a nakon toga poslao povratnu loptu na Čopa koji ne stiže na to dodavanje.

Sadržajno poluvrijeme, unatoč izostanku pogodaka, zaokružio je Šego na čijem je pokušaju Šubarić zabilježio još jednu vrhunsku obranu.

U drugi dio je Lokomotiva krenula odlučnije, no Varaždin je bio taj koji je prvi stigao do zgoditka. Šego je projurio pored obrane zagrebačkog sastava, sjurio se u kazneni prostor dugim forom, a vratar Šubarić ga je zaustavio prekršajem za udarac s bijele točke. Sudac Patrik Kolarić nije dvojio ni trenutka i ekspresno je pokazao na bijeli kreč.

U sigurnog izvođača prometnuo se Mitrovski koji je svoju momčad doveo u zasluženo vodstvo u 51. minuti.

Inače, Mitrovski je bio glavni akter drugog dijela. Tako je u 66. minuti fino pokušao iz voleja, doduše neprecizno. A onda se u 78. minuti još jednom 'zamjerio' stativi. Varaždinci su odradili sjajnu akciju, ponovno je Šego pokazao hitrinu, prodao 'tunel', pa poslužio na povratnoj lopti Mitrovskog koji ponovno pogađa vratnicu...

I to je bilo to, rezultat se više nije mijenjao – Varaždinci imaju razloga za slavlje, a Čabraja za glavobolju u nastavku sezone.

Lokomotiva – Varaždin 0-1

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj ulici.

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec); pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka) i Nikola Kečkiš (Virovitica). VAR: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina).

Strijelci: 0-1 Mitrovski (51., 11m)

Žuti kartoni: Smakaj, Čop (Lokomotiva), Boršić (Varaždin).

Lokomotiva (4-2-3-1): Šubarić - Karačić, Živković, Kolinger, Leovac - Smakaj, Antolić (od 56. Fetai) - Vranjković, Mudražija (od 80. Tošković), Goričan (od 56. Sušak) – Čop.

Varaždin (3-4-3): Zelenika - Mamić, Ba, Nekić - Maglica, Belcar, Marina, Boršić - Mitrovski, Dabro (od 68. Škaričić), Šego.



Tagovi

HNLNK LokomotivaNK Varaždin

Ostale Vijesti