REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Martinez: „Ovo je za nas bila perfektna utakmica, ali moramo bolje reagirati u obrani“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 08:10

Izbornik Portugala puno je zadovoljniji drugim poluvremenom.

Hrvatska je sinoć odigrala izvrsnu predstavu i s 2-1 svladala Portugal u Lisabonu te na najbolji način najavila početak Eura. Portugalcima predstoji 'generalka' protiv Republike Irske, a koju igraju za dva dana. Portugalski izbornik Roberto Martinez napomenuo je kako je utakmica s Hrvatskom dobro poslužila kao priprema za Europsko prvenstvo unatoč porazu od 1-2.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ovo je za nas bila perfektna utakmica jer smo igrali protiv tehnički jako kvalitetne momčadi. Mislim da je Hrvatska prva momčad koja je s loptom igrala kvalitetno poput nas", izjavio je Martinez u obraćanju medijima. "U prvom poluvremenu teško smo kontrolirali igru, ali u nastavku smo zaigrali puno bolje", dodao je.

Portugal je u subotu izgubio doma s 1-2 od Hrvatske u pripremnoj utakmici uoči Europskog prvenstva.

"Gol smo zabili iz jedne dobro izrađene situacije, na postavljenu obranu, također smo bili i agresivni. Bila je to dobra pripremna utakmica za 16 igrača koji su bili na travnjaku, a uz to se nitko nije ozlijedio. Nikada ne želimo izgubiti, ali utakmice je bila pozitivna u sklopu pripreme Europskog prvenstva", izjavio je Martinez.

Portugal je u deset kvalifikacijskih utakmica primio samo dva gola, no u posljednje tri prijateljske čak šest.

"Jasno je da to moramo sada popraviti", odgovorio je izbornik Portugala i poručio da je bitno da njegova momčad početak prvenstva dočeka na najboljoj razini.

Portugal će u utorak ugostiti Irsku što će mu biti posljednja provjera uoči Europskog prvenstva na kojem Portugal igra protiv Češke, Turske i Gruzije.

(Hina)


Tagovi

Portugalska nogometna reprezentacijaRoberto MartinezHrvatska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti