Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Maksimirske spike: Modri ciljaju šest pojačanja, kapara za Šotičeka, Čavlina 'mamac' za Miereza!?

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 30.05.24. | 14:30

U Maksimiru postoji konsenzus oko Pjacina dolaska, Kanekov ostanak je bliži od Vidovićeva, Kačavenda bi opet mogao na Kajzericu

Svi u Maksimiru željno iščekuju subotu i finale Lige prvaka. Naravno, svi navijaju za Real, pobjeda Modrića i društva donosi Dinamu sigurnih oko 15 milijuna eura, start Europske sezone tek iz play-offa Lige prvaka. No, premda je doista nebo i zemlja hoće li Modri krenuti iz drugog pretkola ili već imati osiguranu najmanje skupinu Europske lige, premda nije svejedno hoće li slagati momčad od 20.srpnja ili 20.kolovoza, hoće li imati siguran 'keš' i europsku jesen, kojima mogu privući i jača imena, u Maksimiru imaju glavni plan - slaganje jake momčadi za iduću sezonu! A to znači dovođenje pet ili, optimalno, šest novih igrača. Moglo bi biti prometno ovog ljeta u Dinamu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nema službeno nikakvih novosti oko transfera, iako je jasno da se 'kuha' na 100 strana. Uvijek se sa strane nešto čuje ili načuje pa se tako može razaznati da su u Maksimiru svi, od trenera Sergeja Jakirovića do Marka Marića i Velimira Zajeca dignuli 'palac' za dolazak Marka Pjace u Maksimir. Uvjereni su da je Marku mjesto u Dinamu, ali treba dogovoriti uvjete tog posla, financijske gabarite i o tome bi idućih dana trebalo biti konkretnijih razgovora. Izgleda da je dogovoren i 'paket Čavlina'. Dinamo je odlučio otkupiti mladog vratara od Lokomotive za 750.000 eura, na što ima pravo još samo ovog ljeta, ali će Čavlina na posudbu u Osijek. Dakako, u Maksimiru su svjesni, a to je Marko Marić više puta rekao i u intervjuima, da kod takvog posla, kod slanja igrača na posudbu, rizik i korist moraju preuzeti oba kluba. Baš kao što je Čavlina bio u Lokomotivi, koja ga je razvijala, jer je imala financijsku korist, tako bi od ovog 'deala' korist mogao imati i Osijek, vjerojatno kroz neki postotak budućeg transfera. A, naravno, čim se čulo da Čavlina ide u Osijek, mnogi su pomislili na isto; je li, zapravo, Čavlinin odlazak na Opus Arenu 'mamac' za transfer Ramona Miereza? Prodao je Dinamo Osijeku i Marka Soldu, sad dolazi Čavlina... A nije tajna da u Dinamu i dalje žele El Tora, potvrdio je to, uostalom, neki dan i Sergej Jakirović. Prema našim informacijama ta opcija nije uopće nemoguća! Odnosi Dinama i Osijeka, konkretno, odnosi sa sportskim direktorom Botom, mnogo su bolji nego ranije, sjećamo se koliko su se lani natezali i 'potezali' oko Miereza. Argentinac je u zadnjoj godini ugovora, u Osijeku mu jest lijepo, heroj je navijača i sigurno njegov odlazak u Dinamo među njima ne bi najbolje odjeknuo. To se, tenutno, čini i najvećom preprekom. Međutim, posao je posao i danas je taj transfer izgledniji nego prošlog ljeta. Naravno, to ne znači da će se i dogoditi, ali Dinamo se sprema na mogući odlazak Brune Petkovića i Mierez je jedna od prvih želja. Naravno, ostane li Petković, opet bi moglo biti prostora za obojicu.

Iako je Marko Marić više puta rekao kako je francusko tržište najbolje po omjeru cijene i kvalitetu, ipak su igrači iz HNL-a prva meta. Ali, ne po astronomskim cijenama, pet-šest milijuna, Dinamo takve svote neće plaćati niti za strance, kamo li za igrače iz hrvatskih klubova. No, ovakvi 'paketi' kao ovaj mogući s Osijekom, ili s Lokomotivom, to su uvijek zanimljive opcije. Prema našim informacijama Dinamo je tako zainteresiran i za Martina Šotičeka, mlado Lokomotivino krilo. I on je prošao sve 'filtere' maksimirske struke, no, ono u čemu se svi slažu, još nije vrijeme za njegov uzlet do mjesta startera u Dinamu. Zato je najizglednije da će Dinamo 'zakapariti' Šotičeka i ostaviti ga na posudbi u Lokomotivi, barem do zime. A onda odlučiti hoće li ga vratiti odmah ili na kraju sezone. Šotiček bi tako mogao uskoro postati službeno Dinamov igrač.

Još se ne zna sudbina Lukasa Kačavende. Iako je načelno dogovorena posudba do kraja iduće sezone, formalno ona istječe ovog ljeta i on će opet biti igrač Lokomotive. U Maksimiru razmatraju model po kojemu bi ga ipak uzeli, ali da on barem pola godine odradi na nekoj drugoj adresi, možda baš na Kajzerici. Jer, dugo nije igrao, iza njega su dvije teške operacije koljena i trebat će mu vrijeme da se vrati nogometu. U Dinamu to vrijeme i minutažu sigurno neće imati...

Nema novosti niti oko Vidovića i Kaneka. Razgovara se o produljenju posudbe ili, u Kanekovom slučaju, o smanjenju odštete. Dinamo želi zadržati Japanca, ali ne za 1,1 milijun eura, koliko trenutno iznosi njegov otkup. Međutim, Kaneko želi ostati, a to je jaki adut u pregovorima sa Sapporom i očekuje se dogovor. Dok je kod Vidovića i Bayerna situacija i dalje vrlo neizvjesna.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićMarin ŠotičekRamon MierezMarko Pjaca

Ostale Vijesti