Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo se ne želi odreći Čavline, a Osijek nudi mjesto prvog vratara

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 18:56

Ako je Dinamo iskoristio klauzulu koja mu omogućava da vrati u Maksimir najpotentnijeg mladog vratara u Hrvatskoj, onda Osijek može pregovarati isključivo s Modrima

Samo dan nakon službenog zaključenja sezone, krenule su igračke migracije u HNL-u. Čini se da je na tržištu najaktivniji Osijek koji je riješio Soldu koji stiže iz Dinama preko Gorice, dogovorio Jelenića iz Varaždina a Boto i ekipa, nije nikakva tajna, htjeli bi uzeti i Nikolu Čavlinu iz Lokomotive.

 Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, to je priča zeru zamršena jer Dinamo ima pravo prvokupa svog vratara koji je prije dvije godine otišao na Kajzericu po fiksnoj cijeni. Sportske novosti sugeriraju kako je riječ o 750 tisuća eura otkupne klauzule.

U to ime je Dinamo trebao do polovice svibnja poslati pismo namjere Lokomotivi gdje ih obavještava kako će iskoristiti klauzulu o prvokupu. To je trebao biti prvi korak. U slučaju da su Modri to učinili, Lokomotiva više nema nikakvu kontrolu nad vratarom i Osijek treba pregovarati isključivo s Dinamom. U slučaju da to nisu učinili, Čavlina je igrač Lokomotive koja diktira uvjete prodaje.

Načelno, u Maksimiru nemaju ništa protiv ideje da Čavlina ode u Osijek, ali isključivo u statusu vratara na posudbi. Računica je jasna; ne bi se baš htjeli tako olako odreći mladića koji je pokazao da je uvjerljivo najpotentniji mladi vratar u Hrvatskoj. No, koja je onda računica Osijeka? Zašto bi Boto doveo vratara Dinama od čijeg eventualnog transfera danas, sutra Osijek neće imati nikakve koristi?

Doduše, postoji opcija o podijeljenom vlasništvu, odnosno da Osijek dobije određeni postotak na ime budućeg transfera baš kao što je, primjerice, Gorica dobila za Soldu. Ili Istra za Miereza... A kad smo kod Argentinca, možda Marko Marić računa s Čavlinom kao jakim adutom oko eventualnih pregovora s Osijekom oko Ramona Miereza. No to je sada u sferi pukog nagađanja i pitanje je jesu li uopće u Dinamu još uvijek zainteresirani za napadača Osijeka.

Osijek u toj priči dobro stoji jer se nešto pita i samog Čavlinu koji ima jedan jedini uvjet; da bude prvi vratar gdje god otišao. I nema ništa protiv da to bude u klub gdje mu je otac bio trener vratara. U Dinamu će mu teško ispuniti želju jer glasine sugeriraju da se sprema novi ugovor za Nevistića koji je imao dobar kraj sezone a povratak u Maksimir da bude rezerva i grije klupu nije uopće opcija za Čavlinu. Dakle, on sam ne bi imao ništa protiv odlaska u Osijek gdje ga vide kao prvog vratara, ali Dinamo je taj koji odlučuje...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nikola ČavlinaNK OsijekHNLGNK DinamoLokomotiva Zagreb

Ostale Vijesti